Replici dure, Geoana – Ponta

Replici dure, Geoana – Ponta

0 168

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, joi, ca atacul la adresa sa lansat de actualul lider al PSD, Victor Ponta, este unul lipsit de colegialitate si bun simt. Fostul presedinte PSD a aratat ca mandatul sau a fost unul productiv pentru Ponta si familia acestuia, care a avut doi ministri si un eurodeputat.
Declaratia lui Mircea Geoana vine dupa ce actualul presedinte al PSD, Victor Ponta, a declarat, intr-un interviu publicat de „Evenimentul Zilei”, ca fostul lider PSD este pentru social-democrati „imaginea esecului, a compromisului, a infrangerilor si a umilintelor”.

PSD un partid al mogulilor si al datoriilor
Ponta mai sustine ca, in perioada in care PSD era condus de Geoana, influenta „mogulilor” in partid era 100%. In ceea ce priveste datoriile partidului, Victor Ponta sustine ca nu era platita chiria pentru sediul partidului, in schimb era achitata chiria pentru casa RA-APPS in care locuieste Mircea Geoana. Presedintele PSD precizeaza ca datoriile candidatului la alegerile din 2009 trebuie platite de cel care le-a facut.
Ponta mai apreciaza ca in cazul lui Mircea Geoana nu se poate vorbi despre diplomatie, ci despre „un compromis, o balteala vesnica”. „In PSD se va vorbi de Iliescu, Nastase, Ponta si cine va veni dupa mine. Nu stiu cine… Va fi ca la blocurile americanilor, stiti ca ei nu au etajul 13. De la 12 se sare la 14. Asa va fi si in PSD…”, a mai spus Ponta.

Familia lui Ponta este de top: 2 ministri si 1 e
In replica, Mircea Geoana a declarat pentru MEDIAFAX ca „era Geoana” din PSD a fost extrem de productiva pentru Victor Ponta.
„Era Geoana a fost o era extrem de productiva pentru domnul Ponta si pentru apropiatii domniei sale. In era Geoana a ajuns vicepresedinte al partidului, practic fara competitie, printr-o functie de vicepresedinte pe probleme juridice pe care eu i-am creat-o, pentru a putea sa-i asiguram o functie in conducerea partidului, in conditiile in care partidul nu l-ar fi votat in acel moment. Este vorba despre o situatie unica in istoria partidului, cand trei membri ai aceleiasi familii au ocupat simultan pozitii – doi de ministri si unul de europarlamentar. Daca asta este o perioada grea in era Geoana, cred ca avem criterii de masurare diferite”, a spus Geoana.
In PSD astfel de replici nu par a fi intamplatoare. Rezistenta la schimbare a conducerii partidului cunoaste cele mai diversificate maniere de exprimare. Astfel de replici arata cat de putin avanseaza Ponta in a prelua conducerea partidului

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.