Religia incotro?

Religia incotro?

0 74

Privind religia si riturile ei – nu ca istorie, ci evolutia recenta – nu poti renunta la vorbele eminesciene din “Imparat si Proletar””:

“Religia? O vorba de dansii inventata”

Cum altfel poate fi numit faptul – lasand celelalte mari religii existente in lume – ca, in cadrul crestinatatii, exista deosebiri prea mari ca sa nu te puna pe ganduri.

Nu ma prea pricep, dar constat, ca multi alti oameni de rand.

Catolicii si protestantii au sarbatorit Floriile ieri, adica intrarea lui Iisus in Ierusalem. 16 martie, urmand ca duminica sa tina Pastile

Ortodocsii vor sarbatori Floriile pe 20 aprilie, adica tot intrarea lui Iisus in Ierusalem, iar dupa o saptamana urmeaza Pastile.

Deci Iisus intra de doua ori in Ierusalem, cu tot ce urmeaza. Mira-m-as sa nu apara, din valtorile actuale, o a treia si a patra intrare in Ierusalem, cu respectivele urmari.

Oare este logic asa ceva? Oare este corect? Si nu este strigator la cer?

Casta slujitorilor Domnului vad ca se leaga tot mai mult de tot ce este material si pamantean, uitand de premergatorii pe care-i tot invoca, si care au trait in post si rugaciuni.

Sunt sigur ca Dumnezeu nu ma va neglija in sens negativ cand afirm ca preotimea, ma refer doar la cea din crestinism, s-a apucat sa slujeasca prea mult trupescul propriu pe spinarea credinciosilor, in loc sa trezeasca virtutile spirituale din acestia.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.