Relaţiile dintre Iuliu Maniu şi Carol al II-lea, adevarat „homoxexualism” politic… ce...

Relaţiile dintre Iuliu Maniu şi Carol al II-lea, adevarat „homoxexualism” politic… ce a evoluat de-a lungul timpului!

0 573

Iuliu Maniu,traditional indaratnic si mai mult duplicitar istoric,decat „constructor” si-a amplificat aureola in eternitate prin victimizarea sa criminala din partea justitiei comuniste!  A fost printre puţinii care, jucand patimas cartea antiliberala impotriva „dusmanilor Bratieni” s-a postat mereu  împotriva renunţării principelui Carol la îndatoririle de succesor al tronului în 1926.si pentru grabnica  readuere a acestui golan monarhic pe tronul marilor sai predecesori: Carol I, Intemeietorul si Ferdinad, Intregitorul !

Astfel, odată cu înfiinţarea Partidului Naţional Ţărănesc în octombrie 1926, Iuliu Maniu şi-a stabilit printre obiectivele sale prioritare(!!) repunerea în drepturi a aventurierului si afemeiatului Carol al II-lea, fiind convins că principele moştenitor era…doar victima uneltirilor lui Ionel Brătianu, şeful Partidului Naţional Liberal, care avînd o mare influenţă asupra regelui Ferdinand, se temea ca o viitoare venire la tron a junelui Carol , îi va scădea influenţa. Această atitudine a lui  Maniu era alimentată nu de convingeri personale, cât mai ales de convingeri politice, având în vedere adversitatea dintre  „Liberalii” condusi de Ionel Brătianu şi „Ţărănistii” lui Iuliu Maniu.În acest sens, Iuliu Maniu a cerut o audienţă  la Palat,unde vroia să discute cu regele Ferdinand repunerea în drepturi a lui Carol, dar audienţa i-a fost refuzată.  Iuliu Maniu a obţinut totusi permisiunea să menţină legătura cu Carol în vederea unei reveniri în ţară, cu condiţia să renunţe la Elena Lupescu.  Iuliu Maniu

Lupta lui Iuliu Maniu pentru readucerea lui Carol în ţară s-a intensificatcu lasitate , după moartea regelui Ferdinand în iulie 1927 şi cea a lui Ionel Brătianu câteva luni mai târziu..  Iuliu Maniu îl sprijinea pe Carol să vină în ţară doar în contextul în care ar fi  renunţat la legătura sa cu Elena Lupescu, ceea ce viitorul rege nu era dispus să facă. Cu toate acestea, pe 6 mai 1928, Iuliu Maniu a încercat să îl readucă pe Carol în ţară cu prilejul Marii Adunări Ţărăniste de la Alba-Iulia, dar fostul principe a fost împiedicat de autorităţile din Anglia să plece cu avionul spre România.După preluarea mandatului de prim-ministru la 10 noiembrie 1928, în urma demisiei lui Vintilă Brătianu, revenirea principelui Carol era iminentă, dar din cauza „duduii” au decurs foarte greu discuţiile între Carol şi Iuliu Maniu.

Văzând că nu ajunge la o întelegere convenabila cu Iuliu Maniu, Carol-junior, mincinos cum il stim, şi-a pregătit revenirea în ţară prin intermediul altor persoane… Maniu,ca  prim-ministrul ştia despre intenţiile sale. Întrebat în mai 1930 asupra poziţiei pe care ar adopta-o, Iuliu Maniu a spus că pe timpul verii îi va face o vizită lui Carol la Paris pentru a discuta toate detaliile revenirii, Peste o lună, Victor Precup a venit la Maniu sugerându-i să sprijine restauraţia cât mai repede. Maniu a spus din nou că cel mai bine ar fi ca principele să mai aştepte câteva săptămâni, dar în cazul în care se va decide să facă singur acest pas, nu îi va pune nici o piedică…În consecinţă, Carol nu a mai aşteptat, iar pe 6 iunie 1930 a revenit în ţară.
Avand spiritul aventurii in sange, Carol intrase în acel moment ilegal în ţară, iar guvernul ar fi trebuit să ia măsuri. În plus, Iuliu Maniu jurase credinţă Tronului si regelui Mihai atunci când a preluat mandatul de prim-ministru în anul 1928.  Ca sa dea bine la presa si …in Istorie,a mimat o oarecare demnitate prezentându-şi demisia  În realitate, Iuliu Maniu,mereu duplicitar, a renunţat la conducerea guvernului pentru a nu fi el cel care îşi asumă răspunderea pentru un astfel de eveniment. Guvernul a fost preluat de un alt naţional-ţărănist, Gh.Gh. Mironescu, numit …tot de seful sau doar pentru a anula actul de la 4 ianuarie 1926, Carol al II-lea a devenind practic rege. carol&lupescu_mexic-inceput1944La câteva zile, Iuliu Maniu – adevaratul artizan al Restauratieia luat cuvântul în parlament, iar în cadrul discursului a aprobat cu bucurie anularea actului de la 4 ianuarie 1926 şi i-a făcut cele mai bune urări noului rege.Iniţial, de ochii lumoo regele ar fi dorit să formeze un guvern de concentrare ( peste partide ), dar datorită numărului mare de ţărănişti din parlament,  pe 14 iunie, Iuliu Maniu a primit misiunea de a forma un nou guvern, iar liderul naţional-ţărănist a acceptat cu satisfactie propunerea. Era evident, Elena Lupescu a sosit în ţară fără acceptul…formal al  lui Iuliu Maniu, iar liderul ţărănist…politicall correct, i-a reproşat regelui că şi-a încălcat promisiunea  când a venit în ţară, de a rupe legătura cu Elena Lupescu.

Regele Carol al II-lea, depravat si mincinos, a negat prezenţa acestei curvistine în ţară, iar Iuliu Maniu – tot timpul cu gandul la electorat! – şi-a prezentat demisia formala în semn de protest, dar regele complice…firesc, nu i-a acceptat-o! Mereu duplicitar, Iuliu Maniu a încercat să facă inca un compromis şi i-a propus regelui să facă încoronarea împreună cu Elena, fosta soţie, de care… divorţase în 1928.
Carol al II-lea a refuzat categoric stupida propunere,dar si din cauza relaţiilor foarte reci cu fosta soţie.Convins ca va castiga alegerile generale ce se apropiau, Iuliu Maniu şi-a prezentat din nou demisia guvernului,diar de această dată Carol al II-lea l-a pacalit si demisia i-a fost acceptată…(ddr)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.