Reguli pentru admiterea la liceu in anul scolar 2009 – 2010 (II)

Reguli pentru admiterea la liceu in anul scolar 2009 – 2010 (II)

0 93

Desi s-a facut un mare tam-tam pe marginea acestor teze unice, elevii nu sunt obligati sa participe morti-copti la acest examen pentru a putea fi luati in considerare la repartizarea ulterioara pentru intrarea la un liceu sau o scoala profesionala.
In situatia in care un elev nu a participat la una din tezele cu subiect unic sustinute la o disciplina intr-un semestru, in calculul mediei generale la tezele cu subiect unic, nota care lipseste se va inlocui cu nota obtinuta la examenul pentru incheierea situatiei la disciplina respectiva pe semestrul in cauza.
In situatia in care un elev nu a participat la nici una din tezele cu subiect unic sustinute la o disciplina, in calculul mediei generale la tezele cu subiect unic va intra, pentru disciplina respectiva, nota obtinuta la examenul anual pentru incheierea situatiei. Media la tezele cu subiect unic se va calcula ca medie aritmetica, cu doua zecimale,
fara rotunjire, din notele existente.
Absolventii clasei a VIII-a care au studiat in strainatate si care, din aceasta cauza, nu au participat la nicio teza cu subiect unic, vor fi inscrisi in clasa a IX-a, dupa recunoasterea studiilor, peste numarul de locuri aprobat.
Repartizarea acestora se va desfasura, in sedinta publica, in perioada de rezolvare a situatiilor speciale.
Emotiile nu s-au terminat pentru elevii care vor sa aplice la liceele care organizeaza clase cu predare a unei limbi moderne in regim bilingv vor organiza o proba de verificare a cunostintelor la limba moderna respectiva. Proba se va organiza in perioada 16 – 18 iunie 2009. Candidatii trebuie sa obtina cel putin nota 6 pentru ca secretariatul unitatii de invatamant respective sa ia in considerare dosarul sau.
Pentru cei care nu mai au de sustinut alt fel de teste, urmeaza alegerea, cu mare atentie, a optiunilor.
Completarea listei de optiuni se va face de catre candidat in prezenta parintelui/tutorelui legal instituit si a dirigintelui clasei. Acestia, impreuna cu candidatul, vor semna fisa de inscriere. Elevii si parintii vor fi avertizati sa completeze cu responsabilitate optiunile si numarul lor, sa verifice corespondenta codurilor inscrise in fisa cu optiunile
exprimate, avand in vedere ca o optiune gresita poate conduce la o repartizare nedorita.
Candidatii repartizati au obligatia depunerii in perioada 6 – 16 iulie 2009, la unitatile scolare la care au fost declarati admisi, dosarele de inscriere, cuprinzand actele de studii in original.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.