Reglementari pentru transmisia radio terestra

Reglementari pentru transmisia radio terestra

0 272

Conform proiectelor de decizie lansate spre consultare publica, Autoritatea Nationala pentru Comunicatii (ANC) propune desemnarea Societatii Nationale de Radiocomunicatii – S.A. (SNR) ca operator cu putere semnificativa pe pietele relevante ale serviciilor de transmisie in format analogic prin intermediul sistemelor radioelectrice terestre a serviciilor publice de programe de televiziune si radiodifuziune, precum si impunerea de obligatii referitoare la controlul tarifelor practicate de catre SNR.
In urma analizelor de piata realizate, s-a constatat ca exista indicii cu privire la existenta unor potentiale probleme concurentiale in acest sector, probleme cauzate, in principal, de pozitia detinuta de SNR pe piata transmisiei in vederea asigurarii receptionarii de catre public a programelor de televiziune si radiodifuziune ale Societatilor Romane de Televiziune si de Radiodifuziune. ANC propune impunerea in sarcina SNR a obligatiei de control al tarifelor si de fundamentare a tarifelor in functie de costuri. In acest scop, ANC va consulta si va adopta un regulament privind dezvoltarea modelului de calculatie a costurilor, urmand ca, in termen de cel mult un an de la adoptare, SNR sa dezvolte si sa implementeze acest model.
Proiectul de decizie privind identificarea pietelor relevante ale serviciilor de transmisie in format analogic prin intermediul sistemelor radioelectrice terestre a serviciilor publice de programe de televiziune si radiodifuziune poate fi consultat pe pagina de internet a ANC, persoanele interesate fiind invitate sa formuleze si sa transmita observatii si propuneri pana la data de 10.11.2008, pe adresa sediului central al ANC (Str. Delea Noua nr.2, sector 3, Bucuresti) sau direct la registratura ANC, precum si la oficiile teritoriale din localitatea resedinta de judet cea mai apropiata. Observatiile pot fi transmise si prin fax la numarul +40 372 845 402 sau prin e-mail pe adresa consultare@anrcti.ro.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.