Registrul electoral – AEP zice ca sunt 18.272.002 cetățeni cu drept de...

Registrul electoral – AEP zice ca sunt 18.272.002 cetățeni cu drept de vot!!

0 242

Numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral până miercuri este de 18.272.002, cu 621 mai puțini față de ultima informare publică realizată de Autoritatea Electorală Permanentă pe această temă.
AEP precizează, într-un comunicat remis presei, că diferențele apar ca urmare a operațiunilor curente efectuate de primari în Registrul electoral aferent unităților administrativ-teritoriale.
În ianuarie, AEP a comunicat un număr total de 18.272.623 de alegători înregistrați la data de 4 ianuarie.
Potrivit Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente, cu modificările și completările ulterioare, Registrul electoral este un sistem informatic național de înregistrare și actualizare a datelor de identificare a cetățenilor români cu drept de vot și a informațiilor privind arondarea acestora la secțiile de votare.
Registrul electoral este structurat pe județe, municipii, orașe, comune, pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în țară.
Persoanele autorizate să efectueze operațiuni în Registrul electoral cuprinzând cetățenii români cu domiciliul sau reședința în țară sunt primarii sau persoanele desemnate de către primari, prin dispoziție, conform legii.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.