Reduceri de preturi la Brasov – pana la 31 octombrie

Reduceri de preturi la Brasov – pana la 31 octombrie

0 69

Magazinele din Brasov mai pot face reduceri de preturi pana la data de 31 octombrie. Reducerile de preturi se pot face, conform legii, la produsele a caror desfacere are caracter sezonier, respectiv sunt destinate sezonului primavara-vara. Pentru acest lucru comerciantii au obligatia sa notifice la Primaria municipiului Brasov perioada in care efectueaza vanzarile de soldare, cu cel putin 15 zile inainte de inceperea operatiunilor. Cei care nu notifica administratia publica locala risca o amenda contraventionala care poate ajunge pana la 20.000 lei.
Dupa cum a declarat Sorin Toarcea, purtatorul de cuvant al Primariei Brasov, pana in prezent 33 de societati comerciale au finalizat perioada de soldare, alte 20 urmand sa desfasoare aceasta soldare in perioada urmatoare.
Totodata, in aceasta luna, 9 societati comerciale au lichidari de stoc.
Notificarile se depun la Centrul de Informatii pentru Cetateni din Primarie, de luni pana vineri (intre orele 8.00-12.30 si 13.30-16.00).
Vanzarile promotionale nu trebuie notificate la Primaria Brasov, deoarece nu sunt considerate reduceri de preturi. Pentru ca o vanzare sa fie considerata promotie trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa se refere la produse vandute in mod curent si sa fie disponibile sau reaprovizionabile; sa nu tinda la o vanzare accelerata a unui stoc de marfuri pe care comerciantul nu il va mai reaproviziona; produsele promovate trebuie sa existe la vanzare pe durata intregii perioade anuntate a vanzarilor promotionale, in caz contrar, consumatorii sa fie informati ca oferta este valabila numai in limita stocului disponibil; vanzarile sa se faca la pret redus, dar nu in pierdere.
Desi nu sunt considerate vanzari promotionale, nici pentru urmatoarele activitati nu trebuie depuse notificari la primarie: actiunile de promovare efectuate de producatori si actiunile de lansare de produse noi pe piata.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.