Recomandari de la Ministerul Sănătăţii pentru vreme geroasa!

Recomandari de la Ministerul Sănătăţii pentru vreme geroasa!

0 398
Vineri dimineata, la Brasov, temperatura oscila intre -20 -18 grade Celsius. ANM comunica: avertizarea de ger este  prelungita pana sambata seara.
Ministerul Sănătăţii recomandă populaÅ£iei, în aceste zile cu temperaturi extrem de scăzute, să evite deplasările în spaÅ£ii deschise ÅŸi expunerea la frig, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor ÅŸi să consume alimente bogate în proteine, fructe ÅŸi legume, se arată într-un comunicat de presă al instituÅ£iei.
În cazul în care este necesară deplasarea în spaÅ£ii deschise, este recomandată folosirea mijloacelor de protecÅ£ie adecvate – căciuli, mănuÅŸi etc. Trebuie evitată expunerea prelungită a mâinilor ÅŸi picioarelor la temperaturi scăzute pentru a se feri de degerături (în acest caz, trebuie evitată automedicaÅ£ia ÅŸi este recomandată consultarea unui medic).
Este recomandat ca persoanele vârstnice, în special cele cu afecÅ£iuni cardiace ÅŸi respiratorii, să evite deplasările ÅŸi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării, în condiÅ£ii de temperaturi scăzute. De asemenea, trebuie evitat consumul băuturilor alcoolice. În această perioadă trebuie să se acorde o atenÅ£ie specială copiilor. AceÅŸtia nu trebuie sa fie lăsaÅ£i să aÅŸtepte în interiorul autovehiculelor parcate ÅŸi nu este indicat sa fie transportaÅ£i pe distanÅ£e lungi în vehicule fără posibilităţi de climatizare ÅŸi neechipate corespunzător.
LocuinÅ£ele ÅŸi spaÅ£iile închise de locuit trebuie să fie încălzite corespunzător ÅŸi trebuie evitată utilizarea instalaÅ£iilor improvizate, care pot duce la intoxicaÅ£ii cu monoxid de carbon.
Prin structurile subordonate Ministerului Sănătăţii ÅŸi cele ale Ministerului AdministraÅ£iei ÅŸi Internelor, în colaborare cu autorităţile locale, se vor asigura măsuri de prevenire a deceselor prin hipotermie pentru persoanele fără adăpost.
Ministerul Sănătăţii atenÅ£ionează direcÅ£iile de sănătate publică judeÅ£ene ÅŸi a Municipiului BucureÅŸti să ia toate măsurile care se impun la nivelul unităţilor sanitare, astfel încât acestea să poată primi, tria ÅŸi interna un număr mai mare de pacienÅ£i, pe perioada atenÅ£ionărilor meteo.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.