,,Recâştigarea pieţelor tradiţionale reprezintă un obiectiv al misiunilor economice ale României în...

,,Recâştigarea pieţelor tradiţionale reprezintă un obiectiv al misiunilor economice ale României în străinătate”, a spus la Brașov, ministrul Radu Oprea

0 100

Cea de-a XI-a reuniune a consilierilor economici externi, desfăşurată în perioada 1-12 iulie, a continuat astăzi, în Poiana Brașov, cu o nouă serie de întâlniri ale consilierilor economici din reţeaua externă cu reprezentanţi ai mediului de afaceri din zonă. Reuniunea are loc în contextul celei de-a XI-a ediţii a evenimentului ,,Zilele Diplomaţiei Comerciale”. La reuniune a fost prezent și Ştefan-Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat.

,,Anul acesta am schimbat misiunile economice, în sensul în care reprezentăm interesele ofensive ale mediului de afaceri, ca urmare a dialogului deschis pe care îl avem cu reprezentanții acestuia, pentru că există oportunităţi, am deschis pieţe noi”, a precizat ministrul Oprea. Acesta a amintit antreprenorilor prezenţi la reuniune faptul că semnarea Acordurilor de liber schimb şi investiţii UE-Vietnam în timpul Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene a creat oportunităţi noi pe o piaţă dinamică, în dezvoltare, unde produsul românesc era cunoscut şi apreciat. Recâştigarea pieţelor tradiţionale şi deschiderea unor noi pieţe pentru produsele româneşti reprezintă obiectivele actuale ale misiunilor economice ale României în străinătate. Anul acesta am schimbat misiunile economice, în sensul în care reprezentăm interesele ofensive ale mediului de afaceri, ca urmare a dialogului deschis pe care îl avem cu reprezentanții acestuia, pentru că există oportunităţi, am deschis pieţe noi”, a precizat ministrul Oprea. Acesta a amintit antreprenorilor prezenţi la reuniune faptul că semnarea Acordurilor de liber schimb şi investiţii UE-Vietnam în timpul Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene a creat oportunităţi noi pe o piaţă dinamică, în dezvoltare, unde produsul românesc era cunoscut şi apreciat.

De asemenea, putem spune că am contribuit substanțial la intrarea în vigoare a Acordului de Parteneriat Economic între UE şi Japonia, a celor de comerţ liber şi investiţii cu Singapore şi la realizarea unui acord politic privind componenta comercială din cadrul Acordului de Asociere UE – MERCOSUR”, a adăugat ministrul Oprea.

Ștefan-Radu Oprea a felicitat consilierii economici externi și pe toți reprezentanții ministerului care au contribuit la succesul președinției României la Consiliul UE, subliniind faptul că România a reușit, cu această ocazie, să se reconecteze, să cunoască mai profund viața politică, comercială și socială a statelor cu care a avut oportunitatea să interacționeze în această perioadă.

La eveniment au participat și Marian Iulian Rasaliu, prefectul județului Brașov, Silviu Costea, președintele Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov, Florin Luca, directorul executiv al Agenţiei pentru IMM, Atragere Investiţii şi Promovare Exporturi Braşov. Au mai avut intervenţii în cadrul reuniunii senatorul Ovidiu Florin Orţan, precum şi reprezentanţi ai mediului de afaceri braşovean, care au prezentat experienţele legate de promovarea produselor și serviciilor proprii pe piețele externe.

Seria evenimentelor organizate în cadrul Zilelor Diplomației Comerciale continuă săptămâna viitoare la Bucureşti, cu alte întâlniri ale consilierilor economici din reţeaua externă cu mediul de afaceri, în vederea identificării oportunităţilor oferite de pieţele internaţionale pentru producătorii români și a aşteptărilor şi intereselor investitorilor străini în România.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.