Reactiile filialelor brasovene la (re)numirea lui Boc

Reactiile filialelor brasovene la (re)numirea lui Boc

0 54

Se cunoaste deja faptul ca Traian Basescu si-a bagat latraul din nou in cusca de la Palatul Victoria, caci Emil Boc este cea mai credincioasa jevruta a presedintelui, scheunand si prin somn cand viseaza ca-l scarpina stapanul pe spinare.
In teritoriu, reactiile la aceasta reinscaunare sunt, se intelege, diferite. Iata cele din filialele brasovene ale principalelor formatiuni politice.

Reprezentanþii PNL Brasov au afirmat ca nu sunt mirati de aceasta numire, secretarul filialei, Adrian Maxim, declarand: “Speram ca noul Guvern sa fie mai bun decat Cabinetul Boc 1 si mai inspirat decât.Cabinetul Boc 2. Trebuie competenta si adoptarea unor masuri urgente pentru diminuarea efectelor crizei economice, pentru ca tot ce s-a facut pana acum parca a avut efecte inverse decat cele asteptate. De asemenea, se impune o politica financiara deosebit de riguroasa din partea statului, care sa se aplice atat la strangerea contributiilor catre stat, cat si la plata lucrarilor efectuate de mediul privat in folosul sau”.

Purtatorul de cuvant al PSD Brasov, Razvan Popa, a susþinut ca formatiunea politica pe care o reprezinta are serioase indoieli in privinta acestei numiri. Cu toate ca “era o nominalizare asteptata”.
Razvan Popa continua: “E clar ca reconcilierea politica despre care vorbea Traian Basescu a luat sfarsit dupa doar cateva zile. Este vorba de vointa presedintelui de a dispune de un guvern care sa-i fie subordonat, care sa nu-i iasa din cuvant. Emil Boc si-a dat masura capacitatii sale cat a fost premier si a aratat ca limitele sale sunt reduse. Avem serioase indoieli ca Guvernul Boc 3 va avea capacitatea de a adopta masurile necesare traversarii acestei perioade de criza economica”.

Nici Lliderul PC Brasov, Ion Dinita, nu este departe de opinia social-democratilor. Si el a afirmat ca “era de asteptat aceasta ‘miscare’ a presedintelui Basescu, fiindca pentru domnia-sa nu exista premier mai competent ca Emil Boc. Corect ar fi ca premierul desemnat sa se prezinte in fata Parlamentului cu un nou program de guvernare, diferit de tot ceea ce s-a incercat pana acum. Ar trebui sa primeze masurile anticriza.”.

La randul sau, presedintele UDMR Brasov, Attila Kovacs, din contextul actual de participare la guvernare,o lasa mai moale si afirma, aproape oftand ca trebuie sa scoata asemenea vorbe, ca “preferinta sefului statului pentru Emil Boc este cunoscuta. Nu speram la multe realizari in aceasta formula, dar ar fi de dorit sa se actioneze pentru iesirea din criza”, astfel udemeristii incercand sa impace, ca de obicei si in favoarea lor, capra cu varza.

Singurii care au temeinic din coada sunt, se intelege, portocalii brasoveni, carora au inceput sa le iasa penele de paun din izmene.
Singurul mai ponderat este, surprinzator, purtatorul de cuvant al PD-L Brasov, Aurelian Danu, care a declarat ca “pentru moment nu se impune niciun comentariu”.
Alta parere are fostul secretar executiv al Organizatiei Judetene a PD-L, Sorin Grigorescu, care a spus:”Ne-a fost propus un premier salvator al Romaniei in persoana lui Crin Antonescu, in al carui trecut nu puteam gasi decat o cariera de profesor si de muzeograf. In contrapartida, presedintele validat al Romaniei a venit cu o propunere de prim-ministru in persoana lui Emil Boc, cu o cariera ca om politic si ca doctor in drept si licentiat in anumite domenii. Cele doua persoane nu suporta comparatie”.

In paranteza doresc sa ma intreb: acest Boc nu a avut si el un inceput, pe cand era doar un simplu licentiat in drept? Iar de alte licente nu prea s-a auzit si, din comportamentul sau, nu reiese decat ca ar putea fi licenta pentru cazanel de rachie, licenta pentru vandut masini, licenta pentru deschiderea unui abator, altul decat macelarirea tarii, si alte asemenea. Si cea mai importanta licenta: sa latre cum i se comanda.

Mult mai transant a fost deputatul PD-L Gheorghe Ialomitianu, care a precizat: “Este foarte bine ca Emil Boc a fost desemnat sa formeze un nou Guvern, ca urmare a faptului ca el si cabinetele sale anterioare au inceput implementarea masurilor anticriza de care este atata nevoie acum in tara. Va avea acum ocazia sa le poata continua pentru a determina redresarea economica a tarii”.

Vai de mama lor cabinete anterioare si masuri anticriza! Bag seama ca scorul este cam 4 – 1 impotriva lui Boc. Sa amintesc iarasi proverbul in care, daca doi (sau mai multi in cazul nostru) iti spun ca esti beat, e bine sa te duci la culcare?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.