Reactii ale francmasoneriei romane

Reactii ale francmasoneriei romane

0 159

Nu am descifrat niciodata prea mult din tainele acestei societati sau asociatii sau ce o mai fi ea, probabil pentru ca interesele mele nici nu au fost lezate, dar nici nu au fost promovate de ea. Stiu ca este o organizatie internationala intrunind personalitati de valoare intelectuala inalta, influentand multe decizii ale unor potentati politici ai zilei in diferite tari, mai mult sau mai putin civilizate. Si nici nu stiu daca este sau nu cazul sa ma autocondamn pentru aceasta bucata de ignoranta, cautand sa recuperez ce, eventual, am pierdut. Stiu insa ca francmasoneria este, ca viziune politica, de dreapta. De aceea ma limitez doar la a comenta un fapt politic recent. Acesta ar fi ca francmasoneria romana si-a retras sprijinul acordat Guvernului si Presedintiei.
Francmasoneria romana a declarat oficial ca isi retrage sprijinul acordat actualei puteri, ceea ce cred ca este un gest important inspre o cotitura pe care se doreste sa o faca politica in Romania.
Astfel, membrii Marii Loji Nationale a Romaniei sustin ca, de acum inainte, vor promova doar valorile, interesele nationale si libertatile romanilor.
Desi in urma cu opt ani, sustin francmasonii, s-au alaturat institutiilor statului pentru a lupta impotriva coruptiei, au observat ca, de fapt, hotia si haosul s-au instaurat in aceste institutii. Declaratia a fost facuta sambata de Viorel Danacu, Marele Maestru al Marii Loji Nationale a Romaniei, la ceremonia de deschidere a noului an masonic, la care au participat toti fratii acestui rit.
Sambata, francmasonii au inaugurat un nou templu ridicat in memoria lui Nicu Filip, primul conducator al masonilor dupa 1989.

Si iata cum tot mai multi – si nu dintre cei mai neinsemnati – parasesc corabia in deriva a nebunilor, care are tot mai putine sanse sa ancoreze prin porturile de la Cotroceni sau Victoria.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.