Reabilitarea templierilor?

Reabilitarea templierilor?

0 211

?


Vineri, 12 octombrie 2007, la ora 09:23:36 GMT, agentia de stiri Reuters a transmis un comunicat din Cetatea Vaticanului care a facut inconjurul lumii:


Knights Templar win heresy reprieve after 700 years.?


Consecintele istorice ale evenimentului anuntat de Vatican pentru data de 25 octombrie 2007, vor fi, dupa parerea noastra, majore si vor aduce modificari atat asupra istoriei crestinatatii, dar mai ales, vor influenta raporturile afective ale societatii fata de crestinismul catolic, cu implicatii nebanuite asupra raportului de influente geopolitice si strategice ale Vaticanului.


Dupa 25 octombrie 2007, va urma o reconciliere istorica sau deschiderea cutiei Pandorei?


?Conferinta deschisa, din 25.10.2007. va fi prezidata de arhivistul bibliotecar al Bisericii Ro?mano-Catolice, Monseniorul? Sergio Paga, prefect al arhivelor.


Reabilitarea cavalerilor Templieri va deveni oficiala de indata ce Vaticanul va publica documentele care au stat la baza incriminarii lor, pe care Biserica Romano-Catolica, le-a pastrat ca pe unul dintre cele mai pazite secrete.


Va prezentam traducerea textului:


?


VATICAN CITY/ITALY


Expunere:


Cavalerii Templieri, ordin militar crestin din Evul Mediu acuzati de erezie si abateri sexuale, vor fi in curand reabilitati, cand Vaticanul va publica documente judecatoresti, care-au fost pazite bine timp de 700 de ani.


O reproducere a minutelor (stenogramelor) din procesul impotriva Templierilor, „Processus Contra Templarios — Papal Inquiry into the Trial of the Templars” („Procesul impotriva Templierilor – Investigatia papala in Procesul Templierilor”.) vor fi date publicitatii intr-o carte ce va aparea la sfarsitul lui octombrie.


Doar 799 exemplare ale cartii vor fi publicate de catre Arhivele Secrete ale Vaticanului in colaborare cu Fundatia Culturala Scrinium din Italia, pretul fiind de 5.900 euro bucata.


Fiecare exemplar este imbracat intr-o caseta din piele fina, si include comentarii livresti, reproduceri ale pergamentelor originale din limba latina, prin care au fost ?supusi la chinuri Templierii – reproduceri ale sigiliilor din ceara folosite de inchizitorii din sec 14.


„In sfarsit, dupa sapte secole, acest document important, ce contine achitarea Cavalerilor Templieri, iese la iveala” spunea Rosi Fontana, un publicist ce lucreaza la acest proiect, la Arhivele Secrete ale Vaticanului.


„Papa Clement al V-lea i-a absolvit pe Cavalerii Templieri de acuzatia de erezie din 1308”, a declarat Fontana pentru Reuters, inaintea prezentarii oficiale din 25 octombrie.


Templierii, a caror nume complet era „Poor Fellow-Soldiers of Christ and of the Temple of Solomon” (Soldatii saraci ai lui Cristos si ai templului lui Solomon), s-au infiintat in anul 1119 de catre cavalerii care au jurat sa protejeze crestinii care vizitau Tara Sfanta, dupa ce Cruciatii au ocupat Jerusalimul in anul 1099.


Ei au uimit prin deosebita lor sanatate si au sprijinit financiar razboaiele duse de unii monarhi europeni.


Templierii au intrat in declin, dupa ce musulmanii au re-cucerit Tara Sfanta la sfarsitul secolului 13 si au fost acuzati de erezie de catre regele Philip al IV-lea al Frantei, fostul persecutor principal. Asa zisele atacuri includeau negarea lui Cristos si venerarea in secret a idolilor.


Documente din carte includ Pergamentul Chinon, ce contine fraze in care Papa Clement al V-lea, ii absolva de acuzatia de erezie, care a fost motivatia principala a incercarilor regelui Philip de a-i elimina.


Pergamentul, cunoscut ca si Carta Chinona, a fost „ratacit” in arhiva Vaticanului pana in 2001, cand un erudit a dat peste ea si a realizat ca nu a fost catalogata corect.


„Cavalerilor Templieri nu li s-a ordonat sa-si dizolve ordinul, insa au avut mari dificultati in a reface ordinul dupa ce au fost absolviti de pedeapsa. Nu mai aveau fonduri, au fost distrusi fizic si partial psihic. Astfel, ordinul nu a mai avut capacitatea de a se re-organiza la acea vreme si niciodata nu s-au mai refacut de atunci” spunea Fontana.


Multi eruditi au descris procesele impotriva templierilor, intre 1307 si 1312 ca o batalie a ambitiilor politice dintre Clement si Filip al Frantei.


In pofida reabilitarii pontificale, ordinul Templier nu s-a mai refacut dupa proces.


Averile lor au fost adesea trecute altor ordine si institutii, ca in cazul fostului sediu de pe Dealul Aventine din Roma care apartine astazi Ordinului Cavalerilor de Malta.


?Deci, dupa 700 de ani de persecutii, pe 25 octombrie2007, Cavalerii Templieri vor fi reabilitati de Vatican.


?


?


NOTA


1. Multe multumiri colaboratorului nostru Mihai Barbuliceanu pentru punerea la dispozitie cotidianului www.infobrasov.net a materialui si a comentariilor.


2. Documentul, Carta Chinona a fost descoperit intamplator de profesoara Barbara Frale, care a avut acces la colectia secreta a Vaticanului,


?


Redactia


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.