Razie OJPC in Piata Traian

Razie OJPC in Piata Traian

0 192


Marti, reprezentanti ai Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor insotiti de jandarmi si inspectori vamali au descins in Piata Traian, unde cetateni rromi comercializeaza haine second-hand, dar si parfumuri , ochelari de soare si alte bunuri.


Obiectul controlului l-au constituit de aceasta data parfumurile. Cetatenii au reclamat ca au cumparat ca “produse de firma”, parfumuri contrafacute care nu aveau calitatile necesare. Amatorii de chilipiruri cumparau, convinsi cau au facut o buna afacere prin?achizitionarea cu 30-40 RON parfumuri ale unor case celebre precum Lancome, Davidoff, Givenchy, Chanel, care pe piata costa peste 150 RON. Desi insasi diferenta mare de pret, ambalajele jerpelite, flacoanele din care lichidul se scurgea, dovada ca in flacon s-a injectat alt parfum ori chiar apa, lucratura bruta a unor flacoane sau dopuri ar fi trebuit sa dea de gandit, oamenii au cumparat, reclamand apoi ca au fost pacaliti.


Descinderea inspectorilor si jandarmilor s-a lasat cu confiscarea marfii, care daca se va dovedi a fi falsa si fara acte de provenienta, va spori amenda celor prinsi asupra faptei, amenda ce va fi stabilita intre 2.000 si 8.000 de lei noi, in functie de gravitatea faptei.


Ar fi trebuit ca OJPC sa se sesizeze si in legatura cu ochelarii de soare. Daca folosirea apei pe post de parfum nu dauneaza sanatatii, ochelarii fara lentile speciale, fara factor de protectie UV, ar putea produce probleme serioase celor ce ii poarta, cu atat mai mult cu cat si sezonul si moda favorizeaza o purtare indelungata. In plus, si acestia poarta sigle ale unor marci celebre precum Chanel sau Dior, ceea ce iarasi contravine legii.


Dincolo de controale si amenzi insa, trebuie ca OJPC in colaborare cu alti factori de raspundere sa desfasoare un amplu program de educare a populatiei, explicand diferentele intre produsele originale si cele contrafacute, precum si pericolul la care se expun cumparand chilipiruri de la colt de strada.


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.