Războiul din Ucraina pare tot mai greu de dus de occidentali

Războiul din Ucraina pare tot mai greu de dus de occidentali

0 152

Sistemul financiar occidental se clatina, sub chetuielile uriase impuse de razboi statelor care sustin Ucraina! Banca Sillicon Valey si Signature Bank din SUA au dat faliment, criza s-a mutat in Elvetia, unde Crdite Suisse se apropie si ea de faliment (salvată prin fuziune cu UBS, la care s-ar putea adauga un sprijin financiar guvernamental în valoare totală de aproximativ 260 miliarde de franci elvețien; cca o treime din PIB-ul Elveției).
Povara financiara a razboiului sileste SUA sa recomande Ucrainei sa se grabeasca cu ofensiva de primavara, fiindca bani nu mai sunt.
Europa e stapanita de furie, care deocamdata a izbucnit in Grecia, Franta, Germania, prin greve. Un diplomat francez a afirmat deja ca Macron va fi silit sa tempereze ajutorul dat Ucrainei in arme si bani. Dupa el, vor urma si alte state care se vor fi saturat de cersetorii ucrainieni care nu stiu decat sa ceara bani si arme. Putin, vulpe batrana, le stie pe toate si da dovada de o rabdare de fier. Am toata admiratia pentru el.
Referitor la ofensiva „devastatoare” a rusilor, nu conteaza cat au ocupat din Ucraina. Asa a fost si in al doilea razboi mondial, cand Hitler a ajuns pana langa Moscova. Si ce i-a folosit?
Rusii au tactica lor, ei trag de timp. Cadarov mai intai si acum Prigojin, au fost cei nerabdatori, care vor sa avanseze repede. Putin ii tempereaza, fiindca stie el de ce. Lui Prigojin cică nu-i da destula munitie, ca sa-l franeze din actiune. El nu vrea sa cucereasca Ucraina, ci vrea sa rascoale Europa contra SUA si pe americani contra guvernului ilegal si captiv al senilului Biden.
Va fi si in Ucraina o rascoala cat de curand, dupa ce se lamuresc ucrainienii cum vor globalistii sa-i lase fara tara. Iar Rusia are destul timp.
De curand, serviciile secrete lituaniene, au afirmat ca Rusia are resurse ca sa duca razboiul la aceeasi intensitate ca pana acum, urmatorii doi ani.
Europa nu mai are decat poate cateva luni sau saptamani. Asa ca suntem abia la desfasurarea a 30% din acest razboi. Nu conteaza situatia de acum, ci cea de peste doi ani. Pana atunci, avem si noi romanii, timp sa ne dezmeticim si sa trecem de partea care va castiga razboiul.
Acum suntem de partea perdantilor (vezi și trecerea unei părți din producția militara românească pe muniție pentru Ucraina n.r.).

Calin Kasper

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.