RASPUNS LA COMENTARIU

RASPUNS LA COMENTARIU

0 122

Doamna Monica M. – o banuiesc draguta, cu ochi inteligenti si frumosi – m-a tras de urechi dupa ce mi-a citit articolul „Sa nu plangi la mormant strain”. O simt femeie dupa felul bland, dandu-mi uneori dreptate, in care mi-a rupt urechea stanga. Este tocmai cea cu care aud cantecul injustitiei.


Acuma trebuie sa imi pansez rana.


Si o pansez afirmand ca a fost ori o neintelegere a materialului de catre stimata doamna, ori o exprimare incompleta a constatarilor mele.


Repet: nu toti tiganii sunt cersetori, hoti, smenari etc., dar exista aceasta ramura care ne face de ras in tara si strainatate


Stie stimata doamna ca puscariile sunt pe trei sferturi plina cu specimene apartinand acestei categorii ?


Stie stimata doamna ca, si daca le oferi posibilitatea unui castig din munca cinstita, ei cauta sa obtina cat mai mult, oferind cat mai putin ?


Este bine ca li s-au oferit acte. Dar acest lucru s-a intamplat parafrazandu-l pe Negruzzi: “Daca voi nu vreti identitate, v-o dam noi”


Iar in articol am incercat sa pledez pentru gasirea si a altor metode de integrare in societate a acestei categorii de concetateni, nu numai prin oferirea unei identitati formale. In aceasta directie s-ar putea descurca cel mai bine psihologii, intr-un plan de perspectiva


Problema nu se poate rezolva de la o zi la alta.


Doamnei Monica M. ii aduc multumiri ca citeste acest cotidian si ca ma baga in seama. Dar o intreb: stie dansa ce dureri am in suflet ?


?


Dan Bota.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.