Raspuns la acuze nemtesti

Raspuns la acuze nemtesti

0 109

Adrian Nastase si Miron Mitrea au reactionat dur la declaratiile deputatului german Guenther Krichbaum, facute joi la Bucuresti. Krichbaum, seful Comisiei de Politicã UE din Bundestag, a declarat ca in Romania exista „multi Adrieni Nastase”, adica politicieni suspectati de coruptie. El a dat ca exemplu cazurile Miron Mitrea si Serban Mihailescu.
Daca despre „Miky Spaga” ar putea exista dubii asupra vestei, neputandu-se spune daca asa este modelul sau daca este patata – inclin spre a doua varianta – ma intreb de ce se ia tocmai un necunoscut al problemelor politice romanesti si a modului in care se joaca bambiliciul in Balcani, conform retetei „Scrisorii pierdute” caragealiene. Neluand apararea lui Nastase sau Mitrea, este curios cum de nu s-au rezolvat in atatia ani dosarele lor, cand este stiut ca cei doi nu au avut, in acesti ani, prieteni pe la Cotroceni sau Palatul Victoria. Si sunt curios din care parte a spectrului politic german vine acest Krichbaum, cred ca este din cei „populari”, de dreapta, cum afirma si Nastase pe blogul sau, caci acest lucru ar explica multe, avand in vedere ca si presedintele Basescu sau alti cativa oameni din partidul sau ar putea fi bagati in aceeasi categorie de suspecti, ba chiar situandu-se mult mai aproape de „mititica”.
Reacþia lui Adrian Nastase, postata pe blogul sau, a fost dura. Liderul PSD il acuza pe deputatul german ca ii face campanie electorala lui Traian Basescu.

„A inceput campania electorala! Traian Basescu si prietenii lui populari, realizand ca nu e de joaca, isi cheama din strainatate ajutoarele. Poate Krichbaum a venit aici sa citeasca dupa texte scrise la Cotroceni, inainte ca toate acuzatiile mincinoase orchestrate de procurorii lui Basescu sa plece de la Parlament (si pe baza solicitarii mele) in Justitie, unde miile de martori propusi de DNA vor asigura o soluþionare rapida a dosarelor. Ma intreb insa de ce Krichbaum nu-i cere prietenului Basescu sa renunþe la imunitate pentru a permite judecarea Dosarului Flota?”, scrie Nastase pe blogul personal.

La randul sau, Miron Mitrea, intr-o scrisoare in limba engleza, postata tot pe blog, il acuza pe deputatul german de lipsa de fair-play si ii cere acestuia sa faca rectificari publice la acuzatiile aduse.
„Trec peste impolitetea pe care ati facut-o ca reprezentant al Parlamentului german care vine in Romania si emite pareri despre un membru al Parlamentului Romaniei pe care nici macar nu-l cunoaste. Dar nu pot sa trec peste faptul ca, fiind un cunoscator al Romaniei, lansaþi niste acuzatii care nu-mi fac rau doar mie, ci mai ales tarii mele. Inchei cu speranta ca veti face rectificarile cuvenite in mod public”, scrie Mitrea

Aflat la Bucuresti, deputatul german a declarat ca este uimit cum tocmai politicienii suspectati de coruptie au un cuvant greu de spus in Romania si ca parlamentarii si ministrii anchetati nu renunta de bunavoie la imunitate.
Nu agreez hainele pesediste, cu petice si cusaturi ciudate si vizibile, dar detest zdrentele cinstei si onoarei cu care pedelistii lui Basescu incearca sa-si acopere jegul actiunilor spirituale si materiale. Iar neamtul ar trebui sa se uite mai intai in propria ograda, unde diferitele scandaluri politico-economice se inmultesc.
Oare Occidentul a inceput sa se balcanizeze?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.