Rasnovul, in albumul lansat de Ministerul Turismului

Rasnovul, in albumul lansat de Ministerul Turismului

0 168

Ministerul Turismului a lansat un album care contine informatii privind dezvoltarea in mediul rural din toata tara. Zona Brasovului este reprezentata de orasul Rasnov, oras in care? dezvoltarea turismului ocupa un loc foarte important pentru autoritati. In zona au aparut in ultimii ani peste 40 de pensiuni pregatite oricand sa primeasca turisti. Pe langa linistea zonei, turistii se pot bucura si de mancaruri traditionale sau plimbari cu calul la centrul de echitatie.


Printre obiectivele turistice incluse in cartea Ministerului Turismului se afla si Biserica Veche Romaneasca, Castrul Roman sau Pestera Rasnoavei.?


?


Un potential turisic deosebit


Inedit, ecologic, pitoresc, orasul Rasnovul este ampasat in centul unei zone cu deosebit potential turistic, ceea ce ofera turistilor un excelent loc de odihna si petrecere a timpului liber. Principalele obiective turistice care se pot vizita sunt: Cetatea Taraneasca Rasnov, datand din anul 1335, biserica evangelica, costruita la inceputul sec. XIV, biserica veche romaneasca, ridicata in anul 1384, Castrul roman, Cheile Rasnoavei.


Castrul roman descoperit aici a fost construit la inceputul stapanirii romane si a dainuit pana dupa anul 250 d.hr. cu scopul de a supraveghea si apara caile de patrundere peste munti in Tara Barsei, atestata de o inscriptie de pe vremea imparatului Alexandru Sever (222-235 d.Hr.) gasita chiar in ruinele acestui castru.


Prin pozitia sa geografica, castrul roman de la Cumidava putea supraveghea mai multe cai de acces in Transilvania, atat Trecatoarea Bran, cat si cea de pe Valea Rasnoavei dintre Rasnov si Predeal-Busteni.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.