Pensiile speciale, impozitare: PSD vrea 90%, PNL mai moderat 80%, USR a...

Pensiile speciale, impozitare: PSD vrea 90%, PNL mai moderat 80%, USR a retras proiectul!

0 213

Măi da mare e prostia ….pleaca ai nostrii, vin ai nostrii, noi raminem tot ca prostii! Liberalii sunt mai generoși cu pensiile speciale vor o impozitare cu 80% pe când PSD vrea 90%. Mai prietenoși cu „specialii” sunt cei de la USR care au avut un proiect introdus in Parlament pe care l-au retras.
Rares Bogdan a declarat, marti seara, la Romania TV, ca PNL nu va taia pensiile speciale daca ajunge la putere, ci le va impozita dupa modelul olandez sau francez cu 80%. Aceasta declaratie vine dupa ce, in urma cu o saptamana, anuntase ca PNL va taia pensiile speciale.

Noi vom da facilitati, vom da facilitati firmelor care investesc in Romania. Nu vom taia pensiile speciale, ci le vom impozita dupa modelul francez sau olandez cu 80% si nu intram sub incidenta CCR. Eu insist si o spun raspicat ca nu e posibil sa fie pensionari mai pensionari decat ceilalti. Trebuie sa primesti pensia dupa cum ai contribuit. Sunt peste doua milioane de pensii sub 800 de lei. Noi nu taiem nimic, noi dam.„, a precizat Rares Bogdan, potrivit Stiripesurse.ro.

Criticat de Ludovic Orban pentru ca l-a atacat din cauza declaratiilor despre impozitarea salariilor din IT, Bogdan i-a transmis sefului sau ca stie ce este disciplina de partid si i-a anuntat pe cei din opozitie ca PNL are premier.

Rares Bogdan: Nu vom taia pensiile speciale, ci le vom impozita dupa modelul francez sau olandez cu 80%

Nu il sustin pe domnul Tudose, noi avem premier, pe Ludovic Orban. El trebuie sa isi ceara scuze lui Shinzo Abe. Premierul japonez a venit insotit de 200 de oameni de afaceri. Eu nu o sa uit. L-a trimis pe Shinzo Abe la Muzeul satului. Motiunea de cenzura o sa fie depusa saptamana viitoare.
Eu sunt un om mult mai disciplinat decat se crede. Mi-am asumat cand am intrat in partid. Cand se ia o decizie, voi sustine decizia partidului„, a spus Rares Bogdan.

PSD vor să aplice un procent de 90%
Potrivit unui proiect de lege depus de acesta, supraimpozitarea ar urma să se aplice în cazul pensiilor care depășesc 10.000 de lei. Acțiunea legislativă dă o lovitură năucitoare foștilor magistrați. Propunerea de modificare a Codului Fiscal poate fi interpretată și ca o plafonare a pensiilor, măsură pe care Pop o consideră una de echitate socială.

Potrivit Codului Fiscal, pensiile sub 2.000 de lei nu sunt impozitate. În cazul celor care depășesc acest prag, se aplică un impozit de 10% însă numai pentru suma care trece de 2.000 de lei. ”Există o discrepanță foarte mare între pensiile din sistemul public de pensii, care sunt, în medie, la un nivel de 1.150 de lei, și alte categorii de pensii, în special pensiile de serviciu, care depășesc praguri de bun simț ale veniturilor, ajungând la cuantumuri astronomice de câteva zeci de mii de lei sau chiar mai mult, până la suma de 73.890 de lei, pe care o primește, conform informațiilor publice, un fost magistrat, sumă din care impozitul reținut este de 7.189 de lei”, a susținut senatorul PSD.
El mai vine cu încă o propunere în acest sens. Astfel, Liviu Pop vrea introducerea unui al doilea prag de impozitare, anume cel de 10.000 de lei. Cuantumul din pensie care trece de acest prag va fi impozitat cu nu mai puțin de 90%. El a susținut că banii obținuți ar putea fi folosiți pentru măsuri de protecție socială care să se adreseze comunităților vulnerabile. Practic, pensiile speciale nu vor putea depăși decât cu puțin pragul de 10.000 de lei.

O veste extraordinară confirmată din mai multe surse, inclusiv locale, Bugetul Casei de Pensii este pentru prima dată EXCEDENTAR!!!
MĂSURILE PSD (trecerea contribuției și sancțiunile penale) CONFIRMATE DE REALITATE, AU DAT ROADE!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.