Rapitorii somalezi au fixat rascumpararea

Rapitorii somalezi au fixat rascumpararea

0 125

10 milioane de dolari! Acesta este pretul rascumpararii capitanului Adrian Hududui, brasoveanul luat ostatic de priratii somalezi la finele lunii februarie. Sotia prizonierului, Magda Hududui, nu crede insa ca informatia este reala. Femeia a pierdut orice contact cu sotul sau de aproape doua luni; singura sursa de informatii ramane Ambasada Greciei, de la care nu a mai aflat insa nimic despre soarta capitanului rapit. Mineralierul Saldanha a fost deturnat chiar in apele pazite de catre navele de razboi ale NATO.
Adrian Hududui a plecat in cursa pe 5 iunie 2008, la carma mineralierului Saldanha, sub pavilion maltez. Vasul, apartinand unei companii grecesti, a fost deturnat de pirati somalezi in golful Aden la finele lunii februarie. Cele 22 de persoane, doi romani, 19 filipinezi si un ucrainean au fost luati ostateci cu acea ocazie. De atunci au trecut mai bine de doua luni fara ca autoritatile sa reuseasca sa-i rascumpere. La cateva zile de la rapire, sotia capitanului brasovean, Marga Hududui, desi nu era tocmai optimista, nu renuntase sa spere ca-si va vedea curand sotul acasa:
Negocierile, conduse de autoritatile grecesti, au parut blocate mai bine de o luna. Dupa saptamani intregi de tacere, singura veste care a razbatut despre soarta rapitilor este stabilirea recompensei la 10 milioane de dolari. Sotia capitanului Hududui nu crede insa ca informatia este reala, mai ales ca, pe cale oficiala, nu mai stie nimic de soarta sotului disparut. Somalia nu are un guvern stabil; in zona Golfului Aden traiesc mai multe triburi care-si impart plajele si teritoriile.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.