RALIUL HOTIILOR, CU FAMILIA basescu LA VOLANE…

RALIUL HOTIILOR, CU FAMILIA basescu LA VOLANE…

0 1476
Zicala „lumea este mică” se aplică perfect în situaţia legăturilor de afaceri dintre ginerele lui Traian Băsescu, Radu Petru Pricop, cu fosta şefă a ANRP,infractoarea  Ingrid Zaarour, trimisă în judecată în dosarul privind fraudele de la Agenţia Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor. Ambii, astăzi, cercetaţi sau judecaţi pentru fapte penale consecutive. Au înfiinţat, în anul 2004, o firmă şi au numit în funcţia de administrator o persoană fantoma ale cărei acte de identitate au fost descoperite în locuinţa unuia dintre membrii grupării poliţiştilor corupţi de la Piteşti, condamnaţi pentru mită în dosarul „fabricii de premise de conducere”.
Poliţistul în cauză se numeşte Laurenţiu Bălan şi este nimeni altul decât… fratele primei soţii a lui Cristian Cioacă, acuzat şi condamnat definitiv pentru presupusa ucidere a avocatei braşovene Elodia Ghinescu.
Radu Petru Pricop & IOANA B.
Viaţa bate filmul
, chiar şi atunci când este vorba de personaje celebre aflate sub lupa procurorilor anticorupţie. Deşi nu sunt cercetaţi în aceleaşi dosare penale, legăturile dintre ginerele lui Traian Băsescu, Radu Petru Pricop, fosta şefă a ANRP, Ingrid Zaarour, şi fostul cumnat al lui Cristian Cioacă par a fi desprinse dintr-un scenariu hollywoodian.
Ingrid Zaarour, membră a fostului P N L  de origine libaneză (!!) şi avocat de profesie, a fost numită, în anul 2008, preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor şi membru în Comisia de Supraveghere a Fondului Proprietatea… al doilea fond de investitii din Europa!. Ea a deţinut funcţia de director al ANRP până în  2009. Potrivit Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, în anul 2004 a luat fiinţă societatea comercială PRP CONSULTING COM srl management.
Fondatori şi asociaţi ai acestei firme erau… Zaarour Ingrid, născută in1975, în Ain Roummaa – Liban, şi Pricop Radu Petru, născut în Suceava…
Presa de scandal din România acreditează ideea că, înainte de a avea o relaţie cu Ioana Băsescu, Radu Petru Pricop a avut chiar o stransa relaţie amoroasă cu Ingrid Zaarour. Un an mai târziu, Ingrid Zaarour şi Radu Petru Pricop au cedat acţiunile deţinute în această firmă către omul de afaceri Marian Rotaru.
ANRP HOTII
Numele administratorului, exista pe o listă „neagră”
Potrivit Încheierii nr. 606 5/SC, din data de 14 aprilie 2004, a  Registrului Comerţului  Bucureşti, administratorul firmei PRP Consulting Com SRL a fost numită, pentru o perioadă de patru ani,o oarecare Silvia Ioan, domiciliată în Sectorul 2 al Capitalei. Tot de la Registrul Comerțului aflăm că, patru ani mai târziu, in 2009, Silvia Ioan a devenit… Silvia El Moukaddem, ca urmare a căsătoriei, şi face parte din acţionariatul firmei SC Antheus Trading Group SRL.
Numele Silviei El Moukaddem, precum şi copia buletinului de identitate al acesteia au fost… descoperite de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi de ofiţerii DGA în urma unei percheziţii domiciliare efectuate în urmă cu şapte ani în locuinţa unui poliţist al Serviciului Înmatriculări Auto Pitesti!!.
Domiciliul lui Laurenţiu Bălan,
din Piteşti, a fost percheziţionat de anchetatori, prilej cu care au fost ridicate zeci de liste cu nume ale unor persoane care au dat şpagă pentru a obține permisul de conducere la Argeş, fără a susţine examenul…Dar au devenit fara sa stie,actionari la firme fantoma…

Afacerea cu certificat de deces fals pentru terenurile Brătienilor.Ingrid Zaarour şi-a încetat relaţiile contractuale cu ANRP la data de 13 februarie 2009. cand a fost eliberată şi din funcţia de membru în Comisia de Supraveghere a Fondului Proprietatea, ea revenind la meseria de avocat, în cadrul Cabinetului Individual de Avocatură… Zaarour Ingrid. Dar incepând cu data de 28 aprilie 2014, Ingrid Zaarour a devenit director de cabinet al preşedintelui Senatului !!.Radu Petru Pricop - ginerele-lui-basescu-inca-o-retrocedare-ilegala-de-milioane-266411
În anul 2007, Michele Missirliu, Adina Ioana Missirliu, Alexandru Missirliu, Despina Brătianu şi Ana Maria Schaffer au solicitat, în temeiul Legii nr. 193/2007, dreptul de proprietate pentru un teren de 90,5 hectare de fâneţe în Ştefăneşti, Argeş, în calitate de moştenitori ai lui Constantin I.C. Brătianu şi ai lui Vintilă Brătianu.
Prin actul de cesiune nr. 3577/21.07.2008, Alexandru Missirliu, în nume propriu şi în calitate de mandatar pentru Michele Missirliu, Adina Ioana Missirliu, Despina Leitner Brătianu şi Ana Maria Schafer, a cesionat către Valentin Vişoiu, Florin Şerban Barbu, Nicolae Bădulescu şi Aritina Bădulescu drepturile de proprie-tate asupra celor 90,5 ha teren pentru un milion euro.

Evaluare de la soţul deputatei Andreei Vass
În perioada 2008-2009, cei patru dobânditori s-au adresat instanţei de judecată cu cerere de recunoaştere a drepturilor ce li se cuveneau. Ei au fost racolati si asistaţi de avocaţii Radu Petru Pricop şi Gabriel Banu, asociaţi la casa de avocatură „SCA Pricop & Banu” Bucureşti. Prin sentinţa civilă nr. 9148/23.12.2009, definitivă şi irevocabilă, Judecătoria Piteşti a constatat că cesionarii sunt persoane îndreptăţite la reconstituirea în natură sau în echivalent bănesc pentru cele 90,5 hectare.Andreea Vass-Paul3
Cumpărătorii drepturilor de la moştenitorii lui Constantin I.C. Brătianu şi Vintilă Brătianu au devenit părţi în dosar.Deoarece terenul nu mai putea fi restituit pe vechiul amplasament în aprilie 2011, dosarul a fost trimis la Comisia Centrală de Stabilire a Despăgubirilor (CCSD) din cadrul ANRP. În iunie, dosarul a fost atribuit „celebrei” firmei Romcontrol SA ,protejata de Andreea Vass , în vederea evaluării, iar pe 1 iulie raportul de evaluare este înmânat celor patru cesionari. Din raportul de evaluare rezultă că cele 90,5 hectare valorau,ce sa vezi, 44.100.000 lei, echivalentul (la cursul zilei) a 10 milioane euro!!. În aceeaşi zi, Valentin Vişoiu a vândut 7,7% din partea de proprietate contra sumei de …doar 50.000 lei avocaţilor Radu Pricop, sotzul Ioanei Băsescu,  care, astfel, au devenit şi ei părţi în dosarul manarit…
La începul lunii iune a anului curent, DNA a dispus reţinerea omului de afaceri Horia Simu Şchiopu, poreclit şi „baronul cuprului”, pentru complicitate la abuz în serviciu.
În acelaşi dosar, a fost pusă în mişcare acţiunea penală faţă de Ingrid Zaarour, dar şi de deputatul PNL Theodor  Nicolescu, alături de alţi membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor. Ulterior, într-o speţă disjunsă din aceasta a fost reţinut şi fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu. În luna ianuarie, ANRP a sesizat DNA că, în perioada 2008-2009, rapoartele de evaluare a imobilelor pentru care s-au acordat despăgubiri conform Legii nr. 247/2005 nu au respectat cerințele Standardelor Internaționale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piață a imobilelor.Ingrid Zaarour

Cât de grave sunt acuzaţiile
Concret, spun procurorii, inculpații Zaarour Ingrid, Nicolescu Theo-dor Cătălin, Iuoraş Mihnea Remus, Nicolescu (fostă Bărbulescu) Ionela Mihaela şi alte persoane, în calitate de preşedinte, vicepreşedinte, respectiv membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, prin exercitarea abuzivă a atribuțiunilor de serviciu, cu încălcarea dispozițiilor legale, au aprobat un raport de evaluare, întocmit de expertul evaluator Hanu Florin Alexandru, corespunzător dosarului de despăgubire nr. 38386/CC/2007.În cuprinsul raportului întocmit, valoarea totală la care a fost evaluat imobilul supus despăgubirii (teren în suprafață de 97.509 metri pătrați situat în Bucureşti, în zona cartierului Militari) s-a ridicat, conform expertului evaluator, la suma de 128.276.015 euro (1.315, 53 euro/mp), echivalentul a 466.770.763 lei, prin supraevaluarea acestuia cu 55.144.265 euro, echivalentul a 200.658.951 lei, prejudiciind bugetul de stat cu această sumă şi facilitând obținerea unor foloase patrimoniale necuvenite de către Horia Simu Şchiopu.

Cine este poliţisul Bălan
Repetam, Laurenţiu Bălan este nimeni altul decât fratele primei soţii a lui Cristian Cioacă, Lavinia Bălan. La sfârşitul lunii iunie a anului 2013, inspectorul principal de poliţie Laurenţiu Bălan a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 3 ani şi jumătate de închisoare. El face parte dintr-un lot de 15 poliţişti de la Serviciul Public  Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare Argeş, lot coordonat de fostul şef al structurii, Gheorghe Vlăsceanu, şi de adjunctul acestuia, Vasile Voinea. Gruparea a fost anchetată, judecată şi condamnată pentru eliberarea frauduloasă a sute de permise de conducere, contra unor sume de bani…unora folosindu-li-se actele de identitate pentru derularea unor afaceri …de care habar nu aveau! (sursa; InterNet)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.