Radu Sarbu: PNTCD poate fi exclus din PPE

Radu Sarbu: PNTCD poate fi exclus din PPE

0 91

PNTCD risca excluderea din Partidul Popular European (PPE) in cazul in care grupul Milut continua actiunea de scoatere a formatiunii din campania electorala, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, Radu Sarbu, care a fost ales presedinte al PNTCD la congresul din 24 august.
„Stiu din surse neoficiale ca domnul Milut a fost avertizat ca in cazul in care va merge pana la capat cu scoaterea partidului din campania electorala, PNTCD va fi exclus din PPE. Miza mi se pare extraordinara prin gravitatea consecintelor”, a spus Sarbu.
Potrivit acestuia, hotararea cu care Milut merge in continuare in aceasta directie, confirma „cele mai negre asteptari ale proiectului sau”.
„Proiectul sau vizeaza eliminarea PNTCD prin fuziunea cu PNL, care va incepe la nivel parlamentar, cand liberalii sunt dispusi sa ne dea patru-cinci colegii eligibile din cele 15 in total”, a afirmat Sarbu.
El a precizat ca persoana de la Bruxelles care l-ar fi informat despre avertismentul dat lui Milut nu a dorit sa i se faca public numele.
„Daca informatia este corecta, Milut este prevenit ca PNTCD va fi exclus din PPE. PDL cred ca asteapta cu bucurie”, a spus Radu Sarbu.
Acesta crede ca presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, nu va semna, totusi, marti, protocolul cu grupul Milut.
Radu Sarbu a fost ales presedinte de Congresul extraordinar al PNTCD din 24 august, a carui legitimitate nu este recunoscuta de conducerea partidului.
Presedintele PNTCD, Marian Milut a declarat la sfarsitul saptamanii trecute, ca presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, a semnat „tot ceea ce trebuia sa semneze” pentru ca taranistii sa candideze pe listele liberalilor, stabilindu-se deja candidatii PNTCD pentru „aproximativ” 15 colegii uninominale.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.