Radu Duda se joaca de-a reformatorul

Radu Duda se joaca de-a reformatorul

0 137

Cea mai „nevinovata” picatura albastra din clanul Hohenzollernilor, aripa romana, principele care s-a trezit ca vrea presedinte de republica, a pornit puternic in campania pentru aceasta functie, uitandu-se cam de sus, prin declaratii, la ceilalti contracandidati principali la aceasta functie, intr-o emisiune prezentata de Realitatea TV aseara. Daca unele basme ar putea fi credibile, sunt si destule care la prima suflare se duc frumusel naibii. Iata cam ce a zis „principele” Radu Duda.
„Vreau sa regandesc Institutia Prezidentiala. Nu vreau sa modific sistemul, vreau doar sa schimb perceptia asupra varfului sistemului, vreau sa modific Institutia Prezidentiala, care trebuie sa devina echidistanta si depolitizata”. a afirmat Duda, de parca ar fi citat din Caragiale.
„Nu cred ca actualul presedinte Basescu face ceva gresit, numai ca face altceva si anume face politica. Constitutia Romaniei spune clar ca presedintele Romaniei este reprezentantul tuturor romanilor si garantul libertatilor. Numai aceste elemente iti da suficient de lucru timp de 5 ani fara a mai avea timp sa te implici si in politica”, a accentuat principele Radu al României.
Principele Radu a bagat si povestea cum jurnalistii de la ziarul „New York Times” au luat un interviu ex-regelui Mihai si nu altei personalitati din Romania, avand, pasa-mi-te, incredere doar in spusele lui mosulica.
„Recent, jurnalistii de la ziarul New York Times au luat un interviu regelui batran si intelept, au luat un interviu de la o persoana care nu detine parghii politice”, a precizat principele Radu, facand sa-i creasca lui Mihaita barbi de legenda.
Principele Radu a mai facut si precizari legate de echipa sa de campanie.
„Oamenii care imi sunt alaturi, imi sunt alaturi din devotament, nu din cauza unor criterii materiale. Oamenii care imi sunt alaturi, imi sunt alaturi pentru ca si ei cred in principiile in care cred si eu si au sperante”.
Pai cam tot asa ceva au spus si sustinatorii si ajutoarele Elenei Basescu, cand cu umblatul dupa cele 100.000 de semnaturi, doar ca vorbele lor pareau mai putin prafuite, fiind scuturate de manele si nu de menuet.
„Alteta sa”, principele Radu, a declarat ca nu se simte descurajat de umorul presedintelui Traian Basescu, gasind si o explicatie ciudata:
„Romania profunda nu a fost interesata de glume, de divertisment. 61% din romani nu au participat la vot, pentru ca oamenilor le place divertismentul, dar asta nu inseamna ca il si cumpara”, a spus principele Radu, care pare sa nu fi inteles ca absenteismul electoral are baza in lehamite.
Dupa care a inceput sa dea explicatii pecuniare in legatura cu veniturile sale de principe:
„Eu am avut salariul de 4300 de lei pe luna, iar suma care s-a vehiculat este o suma generala pe 7 ani care include si cheltuieli administrative. Mai mult, excursiile exotice care mi s-au imputat, cum ar fi excursia la Polul Nord, au avut loc intr-un context diplomatic, iar excuria a fost platita de Patriarhia Ecumenica. E trist ca in Romania nu mai are pret cuvantul de onoare”, a explicat principele Radu.
Nu inteleg de ce l-as crede pe acest Duda, crescut intr-o simpla ograda ieseana. De ce nu a adus in emisiune documente doveditoare, care, ca volum si greutate, intrau intr-o simpla mapa? Asa pot si eu afirma ca sunt tac-su, si el m-ar crede pe cuvant de onoare?
Principele Radu: „Am certificat de la CNSAS, din 2006, in care se arata ca nu am colaborat cu Securitatea”. Da, o fi avand baiatul un asemenea certificat, eliberat fara prea multe intrari in amanunte pentru ca nu se simtea nevoia, la acel moment. Dar alta-i schema cand te vrei presedinte de republica si nu doar de asociatie de locatari.
„Eu am un certificat din partea CNSAS din 2006 unde se arata ca nu am colaborat pe Securitatea. Eu nu am vrut sa il arat pentru ca am considerat ca nu este nevoie, dar daca vreti il puteti citi pe site-ul opriþiminciunile.ro”, a afirmat principele Radu.
De parca tot romanul si-a montat internet in tinda si cum prinde o clipa libera da navala pe el!
Dupa care Duda a mai bagat o schema romantico – impresionista:
„Regele Mihai nu a vorbit pana acum public de candidatura mea pentru ca a fost Saptamana Mare si pentru ca nu a vrut sa ma eclipseze. Va face acest lucru miercuri, 23 aprilie, tocmai de ziua Sfantului Gheorghe”, a dezvaluit principele Radu.
Mai sa fie! Uite unde zacea intrecerea in galanterii dintre ciob si oala sparta!
In incheiere, principele Duda si-a dat cu parerea si despre brandul de tara, recent lansat:
„Nu mi se pare inspirata alegerea actualului brand de tara, pentru ca asta arata vulnerabilitate, arata o tara instabila in care lucrurile s-ar putea schimba la fiecare secunda. Pentru a avea un brand reusit trebuie sa avem o institutie care sa-l managerieze si o infrastructura bine pusa la punct, iar Romania sta prost la ambele”, a declarat principele Radu.
Si uite ca, macar in final, cad si eu de acord cu osciorul domnesc: ce s-a aruncat pe piata de catre calatoarea blonda drept brand de tara capata valoare doar prin vopsirea parului, implicatiile majore fiind inghitite probabil de fosta vedeta a turismului, nea Dracula.
Mi-e lehamite sa comentez basmele princiare. Vreau doar sa-i sugerez ideea cautarii unor hrisoave – asemenea hartii se pot face la fix contra unei anumite sume – din care sa rezulte ca se trage din Stefan cel Mare, ca tot este cunoscut acesta drept mare iubaret prin alte ograzi. Si atunci calea catre Cotroceni ii este sigur deschisa lui Radu, principe de Duda etc. Simpatic, nu-i asa?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.