Putini romani la vot?

Putini romani la vot?

0 116

Datorita importantei alegerilor eoruparlamentare, in ultimile luni s-au efectuat mai multe sondaje de opinie. Acestea au relevat o scadere a numarului romanilor hotarati sa mearga la vot, pe 25 noiembrie, cu ocazia organizarii scrutinului pentru Parlamentul European. Procentul celor decisi sa nu voteze oscileaza intre 4% si 9,3%.


??????????? Astfel, daca in luna august sondajul arata ca, in acel moment, 67,5% dintre romanii cu drept de vot erau hotarati sa se prezinte la urne pentru alegerile europarlamentare, in timp de 8,8% dintre cei chestionati au spus ca sunt hotarati sa nu voteze, in luna septembrie, pe acelasi sondaj de opinie releva faptul ca 49% dintre romani vor merge la vot pe 25 noiembire, 4% dintre respondenti afirmand cu certitudine ca nu intentioneaza sa voteze pentru alegerea eurodeputatilor.


??????????? Un sodaj mai recent, realizat in luna octombrie, arata ca procentul romanilor care se vor prezenta la vot pentru europarlamentare este de 46%, in timp ce 7% au declarat ca, probabil, nu se vor prezenta la urne.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.