Puternic cutremur in Albania

Puternic cutremur in Albania

0 173

Un cutremur de 7 grade pe scara Richter s-a produs ieri noapte intr-o zona muntuoasa din nord-estul Albaniei, provocand pagube materiale, dar nu si victime, a anuntat ieri Institutul albanez de seismologie.
Seismul s-a produs la ora locala 23,49 (00,49, ora Romaniei) in zona Peshkopia, un oras de la frontiera cu Macedonia.
O mie de case din localitatile Gjorice si Shupnza au fost distruse, dar nu exista victime, potrivit institutului, cel putin pana acuma.
Postul de televiziune News 24 a informat ca localnicii, panicati, au petrecut noaptea afara, de teama de a nu fi surprinsi de eventuale replici in locuinte, unele dintre acestea nemaiprezentand siguranta, altele aflandu-se deja in ruine.
Cutremurul a fost resimit si in Debar, oras macedonean de langa frontiera cu Albania, precum si la Skopje, dar nu s-au semnalat victime sau pagube.
Si uite cum se scutura tot mai des lumea in zona Balcanilor. Pac in Marea Neagra, poc in Albania, putintel pe la Brasov, fara sa mai socotim Vrancea noastra, pe unde a pacatuit Stefan cel Mare cu Vrancioaia, ca sa rezolve criza turcilor si a tatarilor, si pe unde nu indraznesc sa se avante nici Traian Basescu si nici madam Elena Udrea, probabil constienti fiind ca nu sunt capabili de fapte asa de mari.
Oricum, ce ne e scris, in frunte ne e pus si nu putem decat spera ca Doamne-Doamne nu ne va urechea prea tare.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.