Purtatorul de cuvant al MAE a demisionat

Purtatorul de cuvant al MAE a demisionat

0 156


Corina Vintan a renuntat la functia detinuta in cadrul MAE si ocupata, cam pe “sustache” pe timpul mandatului lui Razvan Ungureanu. Initial purtatoarea de cuvant fusese numita director la Departamentul de Comunicare al MAE, post care ar fi trebuit ocupat prin concurs. Ulterior numirii si chiar destul de tardiv, Vintan a dat concurs, dar pentru un post inferior celui in care a fost incadrata, in cadrul aceluiasi departament. Rezultatele nu au fost stralucite pentru un ocupant al celei mai inalte functii, Vintan obtinand putin peste nota 7.


Demisia ei nu se datoreaza insa unui acces de corectitudine ci faptului ca, acuzata fiind a-l fi sapat pe actualul ministru de externe, ea se afla pe lista “neagra”. Se spune ca lui Vintan i se datoreaza faptul ca, aflat in SUA, ministrului Cioroianu i-a fost refuzata intrevederea cu Condoleeza Rice, NATO ar fi amanat anuntul privind gazduirea de catre Romania a summit-ului din 2008, iar presedintele George W. Bush nu a inclus Bucurestiul pe lista de destinatii ale turneului sau in Europa de Est, programat pentru inceputul lunii iunie.


Desigur, cauzele? acestor esecuri nu pot fi puse exclusiv pe seama unei simple purtatoare? de cuvant. Mai intai ca Cioroianu a intrat cu stangul in minister, fiind singurul ministru refuzat de catre Presedinte. Fiind vorba de un ministru de externe, situatia nu a ramas neobservata. In plus, Cioroianu nu a schimbat vechea garda, ramasa fidela lui Ungureanu, cu propira sa echipa si nici nu a incercat sa se impuna, asemeni omologului sau de la Agricultura care face instructie cu personalul din subordine.


Dar chiar si asa, orice gest facut de oricare dintre angajatii ministerului impotriva ministrului este decontat de Romania, astfel incat demisia lui Vintan ar fi trebuit sa fie demitere si sa se fi consumat deja. Dar se pare ca Cioroianu nu reuseste sa se plieze pe noile responsabilitati, asa cum o fac de pilda, ministrii Orban si Remes!


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.