Puchianu & Cancescu, remediu contra ultravioletelor

Puchianu & Cancescu, remediu contra ultravioletelor

0 61

Campania electorala se vadeste o data mai mult a fi o perioada speciala in viata orasului. Atat de deosebita incat da peste cap convingeri si intoarce pe dos impresii despre care credeai pana acum ca sunt solide si de neclintit.
Eu, de pilda, ma credeam oripilat de tablele galbejite plantate de Consiliul Judetean langa fiecare isprava mirosind a tencuiala medievala a lui Aristotel Cancescu. Eram convins ca oglindirea cu orice pret in scliviseala de pe ziduri este limita maxima a narcisismului arhitectonic Campania care face ravagii in sentimentele noastre electorale m-a lecuit si de oftica asta de a vedea ditirambii de tabla ai CJ alaturi de zidurile istorice ale orasului. Tablia care le indica turistilor ori cititorilor indigeni cui trebuie sa multumeasca pentru reabilitarea istoriei orasului este o gluma nevinovata fata de ceea ce se petrece acum.
Campania a deschis apetitul candidatilor pentru afisaj. Micutei table i-au locuit locul gigantice panouri ancorate trainic chiar in peretii monumentelor istorice. Daca tabla avea minimul bun-simt sa ramana alaturi de monument, panoul il sufoca intr-o imbratisare electorala de piroane si panza cauciucata. Turnul Alb, Bastionul Graft, zidurile Cetatii din Ghimbav, fatada Protopopiatului din Rasnov si sumedenie de alte cladiri istorice au fost tapetate cu figura gigantica si mesajul electoral ale lui Aristotel Cancescu.
Pe langa evidenta tendinta megalomana intr-ale afisajului, panotarea istoriei risca sa induca impresia falsa a preaplinului tescherelei liberale de campanie. Nimic mai fals! Pentru faptul ca a ascuns monumentele istorice in spatele imaginii sale imprimate pe cearsafuri electorale, Aristotel Cancescu n-a scos un sfant din buzunar! Omul face cea mai agresiva dar si cea mai ieftina campanie cu putinta! Ar fi avut de platit taxe colosale, in cazul in care municipalitatea si Ministerului Culturii si-ar fi dat avizul pentru afisarea pe monumente istorice. Cum n-a cerut voie nimanui, nici n-are de platit nimic. Un calcul nu liberal, ci liber de orice constrangeri si scrupule.
Radu Stefanescu, directorul Muzeului Judetean de Istorie, nu-ndrazneste sa cracneasca, in calitate de paj al sefului judetului, pentru agresarea monumentelor. Seful de campanie al PNL si candidat liberal la CJ, sociologul Claudiu Coman, este in schimb exagerat de dezinvolt cand este chestionat despre prezenta sefului sau de partid pe toate zidurile istorice. Desi este strategul campaniei lui Cancescu si practic responsabil pentru vizibilitatea partidului, zisul Coman pretinde ca astea sunt detalii insignifiante pentru misia lui in partid.
Singurul neajuns al afisajelor lui Cancescu este ca au starnit cheful de competitie al bannerelor puse de pedelisti. Fiecarui Cancescu urias ii tine umbra un Puchianu gigantic. Pana la sfarsitul campaniei, panourile celor doi o sa se urmareasca prin tot judetul, ferindu-i de ultraviolete pe localnici.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.