Pseudocastelanii de la Bran ameninta Parlamentul Romaniei

Pseudocastelanii de la Bran ameninta Parlamentul Romaniei

0 255


Descendentii principesei Ileana, care au revendicat si au obtinut castelul Bran sunt foarte suparati pe Parlament. Ca urmare a unei anchete realizate de o comisie speciala condusa de deputatul brasovean Dumitru Puchianu (PD) s-a concluzionat ca retrocedarea a fost ilegala, ea fiind practic lovita de nulitate. Din cei cinci urmasi ai Principesei Ileana, Stefan von Habsburg-Lothringen, Dominic von Habsburg-Lothringen, Maria Magdalena Holzhausen, Elisabeth Sandhofer si Alexandra Baillou, intr-o prima faza doar trei, Dominic von Habsburg-Lothringen, Maria Magdalena Holzhausen si Elisabeth Sandhofer iar ulterior unul singur, Dominic de Habsburg au semnat cererea de retrocedare, dintre urmasii in viata lipsind de pe lista tocmai cel numit de principesa drept executor testamentar, Stefan von Habsburg-Lothringen.


De fapt Stefan, precum si Alexandra Baillou au fost omisi in actul de mostenire de notarul din Bucuresti care a emis respectivul act.


Nici testamentul principesei nu a fost respectat. Astfel, Principesa Ileana ii numise? executori testamentari pe fiul ei, Stefan si pe Maica Cristophora. Nici pomeneala de asa ceva!


Nu in ultimul rand, se spune in raport, retrocedarea s-a facut din domeniul public al statului, legea permitand transferul de proprietate doar din domeniul privat. Luandu-se act de aceasta scapare, castelul a fost trecut in domeniul privat al statului la cateva luni dupa emiterea dispozitiei de restituire.


O decizie finala in privinta legalitatii retrocedarii castelului catre Dominic de Habsburg, , Maria Magdalena Holzhausen si Elisabeth Sandhofer va fi luata dupa votul Parlamentului, care vot ii pune pe jar pe noii proprietari. Acestia ameninta ca, daca Parlamentul nu va respinge raportul subcomisiei de ancheta, vor da in judecata statul roman la Washington D.C., cerand o despagubire de 150 de milioane euro.


Potrivit celor trei, raportul are drept efect impiedicarea vanzarii Castelului Bran, ceea ce, spun ei, reprezinta „un act echivalent cu exproprierea” si o „violare a dreptului international”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.