PSD vrea Guvern fara PD si Macovei

PSD vrea Guvern fara PD si Macovei

0 106

PSD va sustine un guvern minoritar, fie si condus de Calin Popescu Tariceanu, dar numai in anumite conditii. Liderul PSD Mircea Geoana a declarat ca formatiunea sa este dispusa sa sustina un guvern minoritar doar in conditiile in care actualul premier va prezenta un Cabinet restructurat, din care sa nu mai faca parte ministrii PD sau Monica Macovei. Geoana a aratat ca Tariceanu, care in acest moment conduce un guvern minoritar, este obligat sa vina in fata Parlamentului cu o propunere de restructurare a Guvernului.


Presedintele PSD a subliniat ca formatiunea sa va vota in favoarea unui guvern minoritar condus de actualul premier daca din noua structura a Executivului sa nu vor mai face parte ministrii PD – catalogati de Mircea Geoana drept „instrumentele” sau „cozile de topor telecomandate” ale? lui Traian Basescu.


A doua conditie prevede ca din noua structura a executivului sa nu mai faca parte nici actualul ministru al Justitiei, Monica Macovei, intrucat a primit un vot de blam in Senat, si, deci, nu mai intruneste sprijinul Parlamentului. A treia: strategia postaderare sa fie adoptata pana in aprilie inclusiv prin introducerea punctelor de vedere ale PSD.


M. Ola

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.