PSD vine cu un proiect de revizuire a Constitutiei

PSD vine cu un proiect de revizuire a Constitutiei

0 84

PSD este asteptat cam de mult timp sa isi mai faca timp si pentru altceva decat pentru luptele interne, baroni, prostanaci, flacari violet sau vrajitoare. Dezbaterea legata de modificarea Constitutiei, fara a fi un proiect in acest sens, lasa impresia ca de fapt se „toaca” in gol ca sa vada poporul ca alesii nostri lucreaza. Iata ca sesizand acesta situatie, social-democratii vor depune, saptamana viitoare, la Parlament, un proiect de lege de revizuire a Constitutiei.
Principalele puncte ale proiectului referindu-se in continuare la un Legislativ bicameral in care Camera Deputatilor sa aiba 300 – 320 de deputati, iar Senatul cate doi senatori pentru fiecare judet, alesi de consilierii locali si judeteni, informeaza Agerpres.
„In ultima perioada, revizuirea Constitutiei – ca un act colateral referendumului din 22 noiembrie al anului trecut – este un proces care trebuie continuat. Dorim in continuare un Parlament bicameral, dar cu singura modificare – aceea ca Senatul, ca si camera superioara trebuie sa reprezinte autoritatile locale. Astfel, in fiecare judet, propunem sa fie alesi cate doi senatori de catre consilierii locali si judeteni din acel judet. In Bucuresti, pentru ca noi il asimilam cu sase judete, propunem alegerea a 12 senatori”, a precizat, intr-o conferinta de presa, deputatul PSD, Florin Iordache.
El a mai aratat ca nu poate fi constituita o Comisie de revizuire a Constitutiei fara prezentarea unui proiect de lege, sau o propunere legislativa venita din partea Guvernului, ca o initiativa a presedintelui.
Iordache a precizat ca proiectul de lege va fi dezbatut in procedura normala de Parlament, intrucat eventualele amendamente la legea de modificare a Constitutiei trebuie discutate de Comisia speciala.

Blocarea migratiei alesilor
Discriminarea impusa de parlamentari prin care alesi sunt divizati in categorii de tipul inferior primari, consilieri locali si judeteni si evident superiorii reprezentantii din cele doua Camera Deputatilor si Senat.
PSD in proiect introduce o prevedere constitutionala ce vizeaza modificarea Legii electorale astfel incat parlamentarii, odata alesi pe lista unui partid, chiar si prin vot uninominal, in urma demisiei din formatiune sa-si piarda mandatul ca si alesii locali si judeteni.
„Noi credem ca este normal ca, daca te-ai folosit de umbrela partidului, si ai candidat chiar uninominal, in momentul in care de buna voie ai renuntat la calitatea de membru a partidului sa-ti pui la dispozitie mandatul si sa se faca din nou alegeri”, a mai spus Iordache.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.