PSD și-a verificat majoritatea parlamentară – Codurilor adoptate de deputați cu...

PSD și-a verificat majoritatea parlamentară – Codurilor adoptate de deputați cu o majoritate clară!

0 137

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, ca for decizional, proiectele pentru modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală. Proiectele au ajuns la vot în Cameră după ce Comisia Iordache a dat raport favorabil, în mare viteză.
Deputaţii PNL, USR şi PMP au criticat, miercuri, în plen, modificările aduse Codurilor, anunţând că le vor contesta din nou la Curtea Constituţională, considerând că acestea „favorizează corupţii în acte publice”.

Dragnea, despre Codurile penale: Nu s-a produs nicio modificare, nici măcar o virgulă deasupra deciziilor Curții Constituționale

Proiectul legislativ pentru modificarea Codului de procedură penală a fost adoptat cu 181 de voturi „pentru”, 83 „împotrivă” și o abținere.
Proiectul de modificare a Codui penal a fost adoptat cu 180 de voturi „pentru”, 81 „împotrivă” și două abțineri.
Cele două proiecte au trecut cu ajutorul voturilor UDMR și ale minorităților.

Camera Deputatilor

Alături de parlamentarii PSD-ALDE, au votat „pentru” 13 deputați de la UDMR, 7 deputați de la minorități, 3 deputați neafiliați – Alexandu-Ioan Andrei, Alaxandra-Corina Bogaciu și Remus Borza – și deputatul PMP Corneliu Bichineț.

La dezabeterile de miercuri din Camera Deputaților, opoziția a anunțat că va ataca din nou proiectele la Curtea Constituțională.
Modificarea Codurilor penale a reintrat în procedura parlamentară după ce PSD a eșuat în demersul de adoptare prin ordonanță de urgență, acesta fiind unul dintre motivele schimbării din funcție a lui Tudorel Toader.
Comisia Iordache a adoptat în mare viteză raportul pe cele două proiecte de modificare a Codului Penal și a Codului de procedură penală.
Teoretic, este vorba de modificari cerute de Curtea Constituţională.
Opoziția acuză că toate modificările au fost făcute pentru a-l scăpa pe Liviu Dragnea de închisoare.
Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.