PSD s-a suit pe tancuri

PSD s-a suit pe tancuri

0 146

PSD a votat, ieri, intr-o adunare extraordinara, pentru iesirea de la guvernare daca ministrul Nica nu este mentinut in functie.
Comitetul Executiv al PSD a votat pentru sustinerea ministrului Dan Nica si, in cazul in care acesta nu va fi mentinut in functie, ministrii PSD isi vor da demisia.
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca responsabilitatea pentru remanierea ministrului Dan Nica apartine presedintelui. „Daca Traian Basescu accepta remanierea lui Dan Nica, Coalitia se rupe”, a sustinut Mircea Geoana.
„Consideram ca decizia primului ministru, Emil Boc, este nefondata si ca argumentele invocate in cadrul Coalitiei reprezinta pretexte politice, care ascund interesul politic direct al domnului Traian Bãsescu. Conform Constiutiei si protocolului semnat intre PD-L si PSD, demisiile ministrilor se pot face numai cu acordul partilor si fiind vorba de schimbarea compozitiei eventuale a Guvernului, numai cu acceptul presedintelui si, in cazul in speta, cu acordul Parlamentului Romaniei.De aceea decizia si responsabilitatea in fata a milioane de romani care asteapta in acest moment raspunsuri concrete la problemele crizei, ale locurilor de munca si ale situatiei sociale extrem de incinse in acest moment in Romania apartine sefului statului, care conform Constitutiei trebuie sa aprobe o eventuala propunere a primului ministru in acest caz. Si nici macar presedintele Romaniei, pentru ca, fiind vorba de modificarea compozitiei Guvernului, acestea trebuie sa mearga catre Parlament, singurul for care poate sa decida cu privire la un astfel de subiect””, a declarat Geoana la finalul CEx al PSD.
El a mai tinut sa sublinieze: „Nu exista niciun fel de temei politic sau profesional care sa conduca la o alta concluzie, alta decat mentinerea lui Nica in functie.

Totodata, Geoana a insistat asupra faptului ca „PSD nu doreste instabilitate politica, PSD doreste in continuare rezolvarea problemelor crizei, PSD doreste in continuare evitarea unei crize care va amplifica costul social si nefericirea a milioane de romani. PSD face un apel extrem de ferm la responsabilitate si interes national din partea celor care sunt astazi orbiti de competitia prezidentiala si care sacrifica orice forma de interes national pe altarul unei campanii prezidentiale a domnului Traian Basescu”.
Ion Iliescu a declarat, la iesirea din CEx al PSD, ca primul ministru nu are dreptul sa demita vreun ministru si ca „remanierea se face la propunerea premierului si prin decizia presedintelui. Cand remanierea duce la modificarea compozitiei politice a guvernului, nici macar presedintele nu poate aproba o asemenea remaniere. Trebuie sa treaca prin Parlament”.
„Responsabilitatea apartine sefului statului, iar daca Traian Basescu accepta remanierea lui Nica, Coalitia se rupe”, a mai subliniat hotarat Geoana.
Personal nu cred in plecarea lui Nica de la Interne, iar miscarea lui Boc (citeste Basescu) a fost facuta – o simpla parere – doar ca sa vada reactia social-democratilor, dupa ce acestia au inghitit destule umiliri in Coalitie, mai mici, dar totusi umiliri. Iar in acest context, pedelistilor nu le convine nicicum bucata de haos ce s-ar isca, la doua luni inainte de prezidentiale, prin ruperea pisicii.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.