PSD ramane la guvernare

PSD ramane la guvernare

0 147

Cel putin pana la o noua hotarare, zilele astea PSD ramane la guvernare, iar Mircea Geoana este candidatul PSD la alegerile prezidentiale.
Insa ramanerea social-democratilor la guvernare depinde de modul in care PD-L ii va trata. Anuntul a fost facut de Mircea Geoana la finalul sedintei Comitetului Executiv al partidului. Cu toate acestea, liderul PSD insista pe ideea ca Romania nu-si poate permite, pe moment, o criza politica.
„Pentru cei de la PD-L: sa ne aducem aminte ca avem un parteneriat pentru Romania, si nu pentru Traian Basescu. Ramanerea la guvernare depinde extrem de mult de modul cum abordeaza relatia actuala cu partidul nostru si mai ales descatusarea de apasarea lui Traian Basescu asupra acestui partid. Plecarea lui Traian Basescu este o veste buna si pentru PD-L”, a spus presedintele PSD.
Mircea Geoanã a mai declarat ca Romania nu isi poate permite o criza politica care sa agraveze situatia economica si ca „este extrem de clar” ca exista o intentie de preluare de catre PD-L a ministerelor care se ocupa de organizarea alegerilor.

Mircea Geoana a reluat teza ca presedintele Traian Basescu incearca sa gaseasca „un tap ispasitor” pentru criza economica si sociala.
„Este evident pentru noi ca actualul presedinte incearca sa gaseasca un tap ispasitor pentru criza economica si sociala si doreste ca PSD-ul sa fie acesta. In acelasi timp este extrem de clar ca exista o intentie, pe care o descurajam ca, in perspectiva alegerilor prezidentiale, principalele ministere, inclusiv cele care se ocupa de organizarea alegerilor, sa fie in mana celor apropiati actualului presedinte”, a spus liderul PSD.

Geoana a adaugat faptul ca decizia de a continua aceasta guvernare apartine Guvernului si, in principal, primului-ministru, iar, daca se doreste schimbarea majoritatii, PSD asteapta sa i se spuna direct.
„Partidul Social Democrat este dispus sa continue sa investeasca in acest proiect cu toate deficientele si cu toate nemultumirile pe care le avem. Daca in schimb se doreste altceva, si actualul presedinte doreste sa schimbe aceasta majoritate sau sa schimbe actualul sistem si actualul prim-ministru, acest lucru trebuie spus direct si descurajez acest tip de tertipuri care se incearca, inclusiv in discutiile cu privire la asumarea raspunderii guvernului pe cateva teme importante”, a declarat Geoana.
De altfel, Mircea Geoana a mai facut aceeasi declaratie si ieri dimineata, la inceputul sedintei Comitetului executiv al PSD. Geoana a spus atunci ca Traian Basescu vrea sa detina controlul asupra unor parghii din zona Ministerului de Interne cu scopul de a influenta rezultatul votului la prezidentiale.
Liderii PSD au discutat si despre miza alegerilor prezidentiale.
„Miza acestor alegeri este simpla si foarte clara. Sau construim un viitor pentru grupul Basescu sau construim un viitor pentru Romania. De aceea, in toata aceasta campanie si in ceea ce voi face in anii urmatori, intentionez sa fiu un presedinte pentru intreaga Romanie, pentru toti romanii care sa readuca speranta si normalitatea in aceasta tara”, a spus Geoana, care a facut un apel catre celelelte partide parlamentare si neparlamentare.
Geoana le-a amintit liberalilor ca i-a sustinut in anii precedenti si ca au datoria de a gasi solutii la criza economica.
In plus, el a mai afirmat: „Viitorul maghiarilor in Romania depinde de viitorul Romaniei in ansamblu”, acesta fiind mesajul lui Mircea Geoana catre UDMR.
In opinia liderului PSD, PRM si celelalte partide „pot si trebuie sa isi aduca contributia la construirea noii Romanii prospere”.
Daca sunt de acord cu unele din spusele lui Mircea Geoana, mai ales in ce il priveste pe Traian Basescu in viata politica a Romaniei, aceasta ultima parte a discursului ma vace sa zambesc, vazandu-l pe liderul social-democrat pe post de closca, cu aripile intinse ocrotitor si adunand puii ca sa-i apere de vulturul de mare Traian Basescu, fara sa vada ca acesta este, de fapt, un batran croncan jumulit de penele falnice, iar el, Geoana, nu poate fi decat o biata gaina care cotcodaceste ca pentru trei oua, ea dand efectiv doar un fasait dintr-o cloaca ciudata.
Asteptam urmatoarele iesiri la scena deschisa.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.