PSD mișcă în problema ungurească: „Să lichidăm focarele de terorism din Ardeal”!

PSD mișcă în problema ungurească: „Să lichidăm focarele de terorism din Ardeal”!

2 495

După ultimele evenimente „produse” de Budapesta în Ardeal PSD este primul partid aflat în Coaliție care se poziționează față de aceste acțiuni. Va reamintim de prezenta în Transilvania, în ultimele săptămâni a unor oficiali unguri de la nivelele cele mai înalte veniți de la Budapesta, care au exploatat atât evenimente religioase cît și de altă natură. Ar fi bine dacă noile poziționări ale PSD nu au în vedere apropierea anului cu cele mai multe „alegeri” din ultimele decenii. Este nevoie de o schimbare de paradigmă la acest partid, care trebuie să iasă cât mai repede din zona formală și politicianistă în care zace de câțiva ani.
După ce senatorul Vasile Dîncu a cerut măsuri dure, zilele trecute, față de gesturile de sfidare, deputatul Radu Cristescu merge mai departe și cere declararea unor organizații maghiare extremiste ca fiind teroriste.
”E vremea să lichidăm focarele de terorism din Ardeal!” scrie pe Facebook deputatul, revoltat de vandalizarea unui monument românesc din Transilvania de către extremiști maghiari.
„Întreb oficialitățile statului român: cît va mai dura batjocura?
De ani și ani, organizațiile extremiste maghiare stipendiate de Budapesta înjosesc, sfidează, înspăimîntă românii transilvani. De ani de zile organizații extremiste precum Noua Gardă Ungară, „Mişcarea Tinerilor din cele 64 de Comitate” (HVIM), „Tinerii Maghiari din Ardeal” (EMI), „Garda Maghiară” șamd care, în numele „autonomiei” Ţinutului Secuiesc, au devenit echivalentele IRA, ETA, UCK, Hamas, Hezbollah ori ISIS pe pămînt românesc.

De ani de zile justiția de la noi declară indezirabili membri ai acestora, îi anchetează pentru acțiuni subversive, îi expulzează, ba chiar unii sunt condamnați pentru terorism, prinși că plănuiesc atentate cu bombă, precum Szocs Zoltan şi Beke Istvan Attila, membri ai „64 de Comitate” etc.
Nu scapă vandalizării nici ambasada României la Budapesta. Indivizii devin extrem de activi în preajma unor zile-cheie, precum aniversarea Trianonului, ziua Ungariei ori cea a României.
În mod ciudat, extremiștii unguri par să beneficieze de o miraculoasă protecție de nivel înalt, foarte înalt în stat. Curți de Apel, ÎCCJ declară acțiunile ”64 de comitate” ca fiind extremiste, DIICOT cere scoatarea organizației în afara legii. Președinți, premieri, miniștri ai României, servicii secrete, armată, poliție, dezbat de ani de zile, analizează, anchetează, trag semnale de alarmă, își manifestă îngrijorarea.

Nu se întîmplă nimic concret, niciodată. Ni se spune că România e furnizor de securitate pentru NATO. Dar ea nu poate furniza nici măcar securitatea ardelenilor în fața derbedeilor unguri.
Transilvania a devenit satul fără cîini în care fiecare neobrăzat de la Budapesta vine să-și verse dejecțiile, profitînd de pasivitatea noastră. Sau de lașitate?

A venit momentul să rupem pisica, domnilor!
A venit momentul ca ”64 de comitate” și restul organizațiilor ungurești similare să fie declarate ca fiind teroriste(…)
Dlor Iohannis, Ciucă, Hellvig, Bode, Băiceanu, Florența, Voineag, Albu, Enache, Corbu și restul mai-marilor peste instituțiile majore ale țării, a venit momentul să acționăm. Să tăiem capul șarpelui – metaforic, desigur – pînă nu devine balaur. Să punem pe organizațiile extremiste maghiare eticheta corectă de terorism și să schimbăm foaia.

Altfel, într-o zi ne vor blestema propriii noștri copii, nepoți și strănepoți: ați avut o țară mîndră pe mînă și nu ați știut ce să faceți cu ea!” scrie deputatul. (H.D.R.)

COMENTARII

  1. Imediat dupa 1990 a aparut in ziare ca ungurii au introdus armament in Romania.
    Ar trebui sa fie data o lege prin care sa se predea toate armele. Cine nu vrea sa fie controlati si armele confiscate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.