PSD-istii se erijeaza in aparatorii drepturilor pensionarilor

PSD-istii se erijeaza in aparatorii drepturilor pensionarilor

0 146

PSD “isi da iar in petec”. Dupa ce au dat-o in bara cu motiunea de cenzura, acum vor sa faca iar valuri. Pe fondul scumpirirlor de toamna si a inflatiei pe care se straduiesc cei de la putere, mai mult sau mai putin, s-o tina in frau, ei cer majorarea pensiilor cu cateva luni mai repede. Ca niste epigoni carora «?le este usor sa vorbeasca cand nu au nimic de spus?», social-democratii solicita sus si tare ca pensiile sa fie majorate cu cateva luni mai devreme decat termenul propus?: adica in loc de 1 ianuarie 2008 sa fie 1 noiembrie 2007. Acestia au motivat cererea spunand ca lunile de iarna vor fi greu de trecut de batranii ale caror venituri sunt sub salariul minim pe economie.


Bineinteles ca parerile sunt impartite intre cei aflati la conducere, PNL si PD, si cei din opozitie, carora le este usor sa vorbeasca fara sa dea solutii concrete.


?


Astfel, senatorii si deputatii PSD sunt protectorii pensionarilor napastuiti.


Otilian Neagoe, senator PSD: „PSD constata ca in aceasta perioada are loc o depreciere a leului, ca tarifele la utilitati se majoreaza in continuare si, fiind vorba de apropierea iernii, am propus un proiect de lege care sa devanseze cresterea pensiilor de la 1 ianuarie 2008 la 1 noiembrie 2007. Am luat in calcul gradul de suportabilitate al populatiei in legatura cu costul vietii. Pensionarii sunt o categorie sociala cu mari probleme in ceea ce priveste veniturile si de aceea este necesar sa le usuram aceasta iarna, venind cu o majorare in devans. Noiembrie si decembrie sunt luni cu costuri mari, iar daca majorarea se face de la 1 ianuarie aceste luni vor fi greu de acoperit prin cuantumul actual al pensiei. Este de subliniat ca cea mai mare parte a pensiilor din Romania se situeaza mult sub salariul minim garantat”.


Titus Corlatean, deputat PSD: „Am lansat aceasta initiativa in contextul in care se prefigureaza o iarna grea, care va debuta cu majorari de preturi si tarife din octombrie. Astfel, nu este firesc ca cresterea pensiilor sa intervina din ianuarie 2008. Am lucrat si eu la proiectul privind majorarea pensiilor de la 1 noiembrie, fiindca exista bani necheltuiti si este pacat sa se ajunga in situatia din anii trecuti, cand mii de miliarde de lei au fost directionate la final de an, doar pentru a se putea spune ca s-a realizat executia bugetara. Este nedrept, mai ales ca de sumele existente au nevoie oameni care abia se descurca de pe o zi pe alta!”


?


De cealalta parte a baricadei, PD-istii si PNL-istii sunt mai rezervati in declaratii si-si arunca anatema unii altora.


Dumitru Puchianu, deputat PD: „Este clar ca aplicarea masurii majorarii pensiilor inainte de ianuarie 2008 este una necesara si benefica, fiindca persoanele vizate sunt puse acum in postura de a plati facturi majorate timp de trei luni de iarna, fara a avea nimic compensatoriu. Partidul Democrat agreeaza masura majorarii pensiilor in conditiile in care exista resurse pentru acest demers la bugetul de stat. Noi credem ca exista! Ramane, insa, de vazut daca acest Guvern PNL isi va asuma, macar o singura data, responsabilitatea ducerii la indeplinire a unei prioritati in domeniul protectiei sociale!”.


Pana se mai «?incontreaza?» alesii nostri va mai dura ceva vreme, si, mare mi-ar fi mirarea ca pensiile intr-adevar sa fie majorate chiar si la 1 ianuarie 2008.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.