PSD Brasov – 35 de amendamente pentru judet

PSD Brasov – 35 de amendamente pentru judet

0 58

Dupa cum era de asteptat, Constantin Nita, presedintele PSD Braºov, aflandu-se acuma in opozitie pe fata, a criticat, cu mare placere si cu oarecare dreptate si temei, proiectul de buget de stat pe anul 2010. El a afirmat ca actualul buget, pe 2010, este un buget pro-criza, nicidecum pentru iesirea din criza.

„Ar fi trebuit sa se regaseasca masuri pentru cresterea economica, dar, din pacate, motoarele cresterii economice, si anume consumul, exportul si investitiile, nu arata cum se va ajunge la cresterea economica prognozata de Guvern de a ajunge la 1,3%”.

Fostul ministru al IMM-urilor spune ca se astepta la o alta mentalitate in realizarea bugetului, din partea ministrului Finantelor, Sebastian Vladescu, si anume sa nu fie facut pe ministere, ci pe politici publice. In acest sens Nita spune ca alocarile bugetare ar fi trebuit sa fie stranse pe anexe speciale.

De exemplu, pentru drumuri, alocari se fac de la Ministerul Transporturilor si de la Ministerul Dezvoltarii. De ce nu au fost stranse toate aceste alocari pe o singura anexa la buget? Si la fel si pentru alte capitole. In acest fel primarii si presedintii de Consilii Judetene vor fi nevoiti sa mearga din nou cu caciula in mana la ministri pentru a primi bani”, a subliniat Nita.

Pentru judetul Brasov, deputatul PSD spune ca a introdus 21 de amendamente la proiectul de buget de stat. Printre acestea se numara constructia de locuinte ANL la Zarnesti, continuarea lucrarilor de investitii in infrastructura la Prejmer, continuarea lucrarilor la aductiunea de apa de la Cincu, reabilitarea termica a blocurilor din Sacele si Zarnesti, bazine de inot la Prejmer, Sacele, Ghimbav si Zarnesti, sali de sport la Bod, Vama Buzaului, Halchiu si Prejmer, aparatura medicala pentru spitalul orasenesc din Zarnesti si alte cateva obiective.
Este normal, Constantin Nita a tras spre colegiul sau, dar chiar si asa sunt curios sa vedem cate amendamente vor trece.

La randul sau, senatorul PSD Titus Corlatean, spune ca a depus 14 amendamente la buget pentru judeþul Brasov, printre care alocarea sumelor necesare pentru ocolitoarea municipiului Sacele, alocarea de bani pentru primele doua etape ale lucrarilor de consolidare a Cetatii Rasnov si reteaua de canalizare in orasul Zarnesti.
„Fac un apel public catre parlamentarii de Brasov, indiferent de culoare politica, sa voteze in plenul Parlamentului macar cele mai importante investitii pentru judetul Brasov. in special pentru ocolitoarea mare a municipiului Sacele pentru care si ministrul Radu Berceanu s-a angajat acum, in comisiile parlamentare, ca va aloca fondurile necesare”, a declarat senatorul Titus Corlatean.

Intr-adevar, amendamentele sunt necesare, judetul Brasov fiind ramas in urma din anumite puncte de vedere fata de altele, mai „prapadite”, care ne vor intrece, incetul cu incetul. Dar oare s-au gandit cei doi fruntasi pesedisti, alesi ai brasovenilor din judet, ca pana la Dumnezeu te mananca sfintii portocalii, stapani pe municipiu si legati cu franghii trainice de palatele Victoria si Cotroceni?
Personal, vocea pesedistilor brasoveni imi aminteste de scancetul unui sugar pe punctul de a muri de inanitie, voce care, la Brasov, se aude cam de 20 de ani.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.