PSD: Basescu a abandonat interesele romanesti la summitul european

PSD: Basescu a abandonat interesele romanesti la summitul european

0 154

Europarlamentarii PSD: „Basescu a abandonat interesele romanesti la summitul european”

Summitul european din 1 martie, va rame de referinta pentru Traian Basescu. Cu acest prilej, in mod demagogic, acesta a refuzat sa se solidarizeze cu statele Europei Centrale si de Est (propunerea Poloniei) pentru un pachet economic special destinat acestora.
In acest context, europarlamentarii PSD au denuntat atitudinea populista, incompetenta si abandonul intereselor romanesti dovedite de Presedintele Traian Basescu.

Delegatia europarlamentara PSD a facut miercuri urmatoarea declaratie:
● Eurodeputatii PSD saluta declaratia socialistilor europeni de marti privind nevoia unui „pachet de solidaritate”, care sa ajute statele membre ale Uniunii Europene din Europa centrala si de est. In acest context, europarlamentarii PSD denunta atitudinea populista, incompetenta si abandonul intereselor romanesti dovedite de Presedintele Traian Basescu la summitul european din 1 martie, cand, in mod demagogic, acesta a refuzat sa se solidarizeze cu statele Europei centrale si de est pentru un pachet economic special destinat acestora.
● Presedintele Basescu inca nu a inteles ca solidaritatea intre membrii occidentali si cei centrali si estici ai Uniunii nu e o forma de discriminare si ca egalitatea autentica intre toti membrii UE inseamna tocmai aplicarea unor politici prin care statele membre care dispun de resurse mai mari sa le sprijine pe cele care nu dispun de asemenea resurse.
● Traian Basescu inca nu a inteles ca un pachet de solidaritate nu inseamna numai transfer direct ci ca banii pe care statele Europei Occidentale il acorda, in cadrul pachetului de sprijin, pentru societatile care functioneaza pe teritoriul lor trebuie sa aiba in vedere si nevoile agentilor economici cu sediul pe teritoriul celorlalte state ale Uniunii. Sprijin inseamna in acelasi timp si crearea unor fonduri europene de investitii care sa contribuie la realizarea unor proiecte strategice in tarile mai putin dezvoltate ale UE. Aceasta este esenta politicii de convergenta si a coeziunii sociale, economice si teritoriale care caracterizeaza Uniunea.
● In loc sa apere interesele Romaniei creand un front comun cu state in nevoie din Europa centrala si de est, Basescu a preferat sa faca jocul liderilor de dreapta si al Partidului Popularilor Europeni (PPE). Este bine ca la alegerile europene din 7 iunie cetatenii Romaniei sa isi aduca aminte de pozitia presedintelui Basescu, sustinut tacit de premierul PDL care nu a gasit potrivit nici macar sa se deplaseze la summitul UE. A vota PDL in alegerile europene inseamna a vota in favoarea partidelor de dreapta care refuza sa acorde ajutor Romaniei in conditiile de criza economica si financiara.
● PSD si socialistii europeni vor continua sa militeze pentru interesele romanesti si pentru o Uniune Europeana puternica care sa treaca cat mai repede de criza din prezent.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.