Protocol de cooperare între Patriarhia Română și Ministerul Sănătății

Protocol de cooperare între Patriarhia Română și Ministerul Sănătății

0 338

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, au semnat saptamana trecuta un protocol de cooperare între cele două instituții privind programul ‘‘Sănătate pentru sate”.
Protocolul a fost încheiat cu scopul organizării unor acțiuni medicale umanitare care au drept beneficiari persoanele defavorizate din mediul rural, adică persoane cu vârstă înaintată, cu statut socio-economic scăzut, cu dizabilități, persoane nedeplasabile, cu boli cronice, cu nivel educațional redus, cazuri sociale, a informat joi Biroul de presă al Patriarhiei Române.
În acest scop cele două instituții cooperează pentru facilitarea accesului la asistență medicală a persoanelor defavorizate din mediul rural și din localitățile izolate. Aceste activități se vor desfășura pe bază de voluntariat și vor urmări creșterea gradului de conștientizare și implicare în acțiuni de prevenire și combatere a practicilor care dăunează sănătății.
Grupul de voluntari va fi constituit din medici, asistenți medicali și personal auxiliar care frecventează slujbele de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Programul ‘‘Sănătate pentru sate” va funcționa într-o primă etapă de câteva luni ca proiect pilot în zonele care aparțin administrativ de Arhiepiscopia Bucureștilor, respectiv județele Prahova, Ilfov și Municipiul București, urmând a fi extins ulterior, în funcție de rezultatele obținute, la nivel național.
Toate resursele umane, financiare și logistice necesare executării prezentului proiect sunt puse la dispoziție de grupul medicilor voluntari și nu afectează bugetul Ministerului Sănătății. AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.