PROTOCOALELE ÎNȚELEPȚILOR DIN SION

PROTOCOALELE ÎNȚELEPȚILOR DIN SION

0 53


Este interesant să urmărim cum vor sionistii să privim literatura care ii divulgă si nu le convine.
Domnul profesor Asher Shafrir intr-un articol publicat in 18, mart. 2021, incearcă să ne convingă că Protocoalele Inteleptilor din Sion sunt doar: “o cărticică de vreo 100 de pagini care conține esența ideilor antisemite adunate de-a lungul anilor. Este cel mai răspândit document antisemit din istorie, cu un impact devastator asupra sorții evreilor în sec. XX.”
Iată că domnul professor găseste cat se poate de efficient să pomenească toată literatura sfirsitului de secol XIX si inceput de secol XX, care divulgă si condamnă sionismul, alături de Protocoale si să le desfiinteze pe toate considerandu-le, evident, stiu că ati ghicit, “anti-semite”
Privitor la Protocoale el ne dă unele amănunte văzute din prisma sionistă.
Dar inainte de a trece la Protocoale este necesar să lămurim niste lucruri pe care domnul profesor specialist in linguistică nu le vrea lămurite.
Protocoalele si literaturea anterioara inrudită se axeaza pe antisionism si nimeni nu neagă aceasta situatie. Atunci de ce domn professor sarlatan ne ia cu antisemitismul? Nu’i aceiasi chestiune.
Iar dacă trebuie să o facem corect atunci trebuie spus că si termenul ultrauzitat de “anti-Semitism” este impropriu, referinduse la o categorie mult prea largă a populatiilor din Orientul Mijlociu.
Si arabiii si palestinienii sunt semiti si ei nu folosesc cu atat ardoare acest termen. Dacă mergam mai in amanunt putem observa că de fapt majoritatea evreilor atat din Israel cat si din diaspora, circa 85% sunt evrei khazari, deci nu semiti.
Dar să ne intoarcem la prezentarea de carte, la articolul lui Shafrir care vrea să ne convingă cu aceleasi vechi metode cu iz talmudic că Protocoalele Inteleptilor din Sion, “Această falsificare a apărut pentru prima oară în Rusia, în 1903, cu sprijinul bisericii și al autorităților țariste. Mai târziu a devenit una din cărțile de bază folosite de naziști pentru justificarea ororilor comise de ei. Chiar în zilele noastre cartea este folosită în același scop de diverse organizații antisemite. În unele țări arabe, ea este împărțită gratuit celor interesați. Nimeni nu știe – sau nu-i pasă – că este vorba despre cel mai mare fals literar din istorie.”
Tot el sustine ca: “Protocoalele sunt un plagiat al unei broșuri de satiră politică din sec. al XIX-lea. Ea a fost falsificată, toate comploturile din versiunea originală au fost atribuite evreilor, totul devenind un complot mondial pentru a domina lumea. Acest fals grosolan este opera renumitei Ohrana, poliția secretă a țarilor ruși.
Ea a fost publicată în 1903, la Sankt Petersburg, în ziarul Znamia (Steagul). Cartea conține 24 de texte antisemite, sub formă de protocoale, care după părerea lor ar fi fost scrise la o întrunire secretă a conducerii poporului evreu, în cadrul primului congres sionist din 1897.”


Desi el pretinde ca este un fals, atunci cand trece la expunerea textului, nu vedem decat adevaruri pe care le cunoaste toata lume si le putem vedea si acum petrecandu-se in jurul nostru. Iată ce scrie domn professor: “Din texte reiese că evreii, abuzând de buna credință a conducerii popoarelor, ar încerca să distrugă marile culturi, provocând războaie între prieteni prin intermediul francmasoneriei, ar căuta să pună mâna pe toate bogățiile, plănuind ca până la urmă să preia controlul asupra întregii lumi.”
Acest citat nu arata decat realitatea pe care domnul professor incearcă să o nege si să ne vandă varianta lui falsă cu care s-a mai incercat si in trecut, tot pe căi emotionale si fără argumente concrete care să ne convingă.
Broșura originală, semnată de Maurice Joly și îndreptată împotriva lui Napoleon III, a apărut în 1864 la Bruxelles sub titlul Dialogue aux enfers entre Montesquieu et Machiavel [Dialog în infern între Montesquieu și Machiavelli]. Din protocoale și din anexele care le-au fost adăugate reiese că evreii folosesc diferite strategii pentru a-și inițiat Revoluția Franceză, liberalismul, socialismul, comunismul și anarhismul, făcând totul pentru a se infiltra în cercurile conducătoare ale societății europene.” Drept să spun nici in acest citat nu văd ceva exagerat sau antisemit, doar adevar istoric.
Tot ei produc crizele financiare și oscilațiile cursurilor valutare. Influența evreiască se face simțită în mass-media, unde răspândește prejudecăți bazate pe religie și etnie. Evreii construiesc infrastructură subterană, de unde vor bombarda orașele care li se opun. Când vor ajunge la putere, întreaga lume va fi la cheremul lor.” Nimic mai real totul este coret si la subiect.
“Începutul se găsește probabil într-o scrisoare falsificată sau poate chiar inventată, primită de preotul catolic antisemit Augustin Barruel de la un anume Jean Baptiste Simonini din Florența. Scrisoarea făcea parte dintr-o corespondență mai lungă între cei doi despre rolul francmasonilor în provocarea Revoluției Franceze – mai ales că după părerea lor majoritatea erau evrei.
Această scrisoare a primit amploare în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, odată cu creșterea antisemitismului în Europa. Scrisoarea a fost publicată pentru prima oară în revista Le Contemporain în 1878, ajungând să stea la baza majorității teoriilor conspiraționiste despre planul liderilor evrei de a cuceri lumea.”

Domnul professor Shafrir avansează tehnica de atac recurgand de data asta la terminologii mai modern, teorii conspirationiste, dar din pacate soseste prea tarziu termenul de teorie conspirationistă a capatat o noua conotatie datorita faptului că teoriile sau dovedit a fi adevarate in majoritatea materiilor unde s-a folosit abuziv si de data asta, termenul.
Dar Shafrir insistă: “Teoriile conspiraționiste au apărut și în presa germană. Prototipul protocoalelor a apărut în romanul Biarritz, scris de Hermann Goedsche, care a apărut la Berlin în 1868. Autorul semna cu pseudonimul Sir John Retcliffe. În capitolul intitulat În cimitirul evreiesc din Praga, reprezentanții celor 12 triburi se întrunesc pentru a raporta despre progresele făcute în planul de cucerire a lumii.
La sfârșitul ședinței, președintele din tribul Levi își exprimă speranța că la următoarea întâlnire, peste 100 de ani, evreii să fie „prinții lumii”. Acest discurs, numit mai târziu „discursul rabinului”, a fost elementul principal pe baza căruia fost alcătuită cartea „Protocoalele înțelepților din Sion”
Printre autorii acestei „capodopere” se află și câțiva evrei. Unul dintre ei este Yaakov Brafman, un evreu care s-a convertit pentru a avansa în carieră și a devenit turnător la Ohrana. În 1869 el a publicat cartea Hakahal (Publicul), despre una din comunitățile evreiești autonome care existau în Rusia până în 1844, când au fost desființate. Rolul lor era să-i reprezinte pe membrii comunității în fața autorităților. El a luat registrele (pinkasim) din orașul Minsk din ultimii 50 de ani și le-a falsificat.”

De fapt corect si cinsti trebuia scris ca documentele din orasul Minsk au fost publicate/facute public si nu falsificate. Dar să ne intoarcm la firul istoriei:
El descrie cum negustorii evrei sunt îndrumați să-i înșele pe negustorii ruși ca să pună mâna pe toată piața. În editura din 1888, el defăimează organizația evreiască pentru educație Kol Israel Haverim, susținând că singurul ei obiectiv este să se impună pe tot globul. Curând după aceea, Kol Israel Haverim a fost interzis în Rusia.”
Nu cred că cineva, care mai este conectat cat de cat la realitate, nu găseste cele arătate mai sus ca fapte demne de caracterul si traditia evreiască, acte prin care s-au distins prin excelenta evreii de-a lungul istoriei.
Asher Shafrir nu se lasă cu una cu două si aduce si alte argumente, care insă il ingroapă, dar să vedem.
Alt exemplu de militant care a dezvaluit scopul organizatiei Kol Israel Haverim este Frederick Millingen, cunoscut sub pseudonimul Osman Bey.
El era un evreu sârb convertit (după alte surse era fiul unui medic englez, convertit întâi la islam, apoi la creștinism ortodox) cunoscut ca escroc internațional. Cartea lui cea mai cunoscută este Cucerirea lumii de către evrei, în care și el învinovățește organizația Kol Israel Haverim de toate relele lumii. El călătorea din oraș în oraș ca să-și răspândească cărțile veninoase.”

Iată cati participanti, initiatori si inspiratori ai protocoalelor ne-a indicat deja neobositul Shafrir, este o sursă bibliografică care consultată cu atentie dovedeste că sunt carti si acte ale unor personaje care au avut acelasi obiect.
Pană la urmă Shafrir se hotărăste si incearcă să-l acuze definitiv pe seful Ohranei din Paris, căci la Paris dacă a mers Dreyfus o să merarga si acuzatia lui.


Acuzatia sună asa: “Probabil că cel care a falsificat aceste protocoale a fost Piotr Ivanovici Racikovsky, șeful departamentului pentru străinătate al poliției secrete ruse, Ohrana, cu reședința la Paris, unde tocmai se desfășura procesul Dreyfus. Organele de dreapta din Franța erau interesate în acest document pentru a-l învinui pe Dreyfus de conspirație, iar rușii aveau nevoie de el pentru a-și promova politica de antisemitism.”
Dar totusi Parisul este cam departe si lumea s-a lamurit demult cu Zola si Dreyfusul său asa că o nouă acuzatie mai aproape de Romania apare aici:
În 1903 publicistul basarabean Pavel Krușevan (sau Crușeveanu) a publicat o variantă prescurtată a protocoalelor cu titlul Planul pentru cucerirea lumii de către evrei. În 1905, împreună cu alt coleg, au publicat varianta completă a protocoalelor sub numele de Rădăcina problemelor noastre. Ea a apărut ca o anexă a broșurii lui Serghei Nilus: Mare în Mic: Venirea Anti-Cristului și rolul Satanei pe pământ. O posibilitate politică iminentă.”
Stiau rusii că se pregăteste ceva si că in mai putin de 14 ani vor deveni victimele nenorocite ale bolsevicilor.
O eventualitate de difuzare a Protocalelor este speculată după cu urmează: “După Revoluția Bolșevică, cei care au fugit în Vest au adus cu ei protocoalele și le-au publicat în întregime în anuarul lor Luci Sveta (O rază de lumină) la Berlin, în mai 1920. Cu un an înainte a apărut varianta germană Die Geheimnisse der Weisen von Zion editat de Ludwig Müller von Hausen, sub pseudonimul Gottfried zur Beek.
Naziștii au folosit și ei aceste protocoale. În anii 1919-1923 ideologul nazist Alfred Rosenberg a scris cinci broșuri despre „conspirația evreiască”
. În anul 1933 a apărut ediția nazistă a cărții.
În anii 1920 protocoalele au fost publicate pentru prima oară în Statele Unite. Câteva ziare au publicat rezumate. Principalul susținător al protocoalelor a fost un antisemit notoriu, milionarul Henry Ford. El a publicat cartea sub titlul The International Jews: The World’s Foremost Problem (Evreii internaționali: Principala problemă a lumii) în 500,000 de exemplare. “
Cată dreptate a avut Ford, dar din păcate cartea a avut doar rolul să uimească nu si să trezească.
“În 1920 protocoalele au apărut și în Marea Britanie, unde majoritatea ziarelor au publicat capitole din carte.
În perioada interbelică protocoalele au apărut în majoritatea limbilor europene, precum și în arabă. Tot atunci au avut loc două procese, unul în 1934 în Africa de Sud și unul în 1934-1935 la Berna, Elveția. Ambele cazuri s-au încheiat cu sentinţa că protocoalele sunt o falsificare.”

Sentinte date unilateral[paratul nu a fost măcar reprezentat de avocat] fără a se dovedi unde si ce este originalul in comparative cu “falsul ,” Protocoalelor. Să nu uitam ca in ambele tari evreii erau foarte influenti si Africa de Sud sub tutela evreiască a devenit aperheid.
Shafrir continuă: “Pentru liderii naziști, protocoalele erau adevăruri care sprijineau dorința lor de a elimina poporul evreu. Ele au convins pe mulți dintre adepții lor să se alăture naziștilor, justificând faptelor lor oribile. În ochii lor, protocoalele îndreptățeau exterminarea poporului evreu.
Răspândirea largă a protocoalelor s-a păstrat și după al Doilea Război Mondial. Cartea este promovată mai ales de cei care neagă existența Holocaustului. Când eram la Paris și predam la Sorbona, vizitam uneori librăria nazistă din Place des Pyramides, nu departe de Luvru, unde cărți expuse cel mai vizibil sunt protocoalele și Mein Kampf.
Și tarabele de cărți de-a lungul Senei pun cartea la loc de cinste.
Și în România au apărut nenumărate ediții, multe se găsesc în librării. Pe Google există oferte în diverse categorii de preț, dar cartea poate fi descărcată și gratuit.
Și totuși, după părerea mea majoritatea românilor nu sunt și nu au fost vreodată antisemiţi.”

Shafrir are dreptate romanii nu au fost si nu sunt antisemiti, nu au nimic cu populatiile arabe sau din zonă, dar s-au săturat de tutela evreiască.
Singurii antisemiți pe care i-am întâlnit sunt unii intelectuali, de la Eminescu până la Hașdeu, care cred că au primit aceste idei sub influențe străine.”
Aici Shafrir are din nou dreptate intelectualii romani de-a lungul istoriei au fost influentati de actele si comportamentul evreilor ata de diferit, atat de toxic si nociv incat au mai si luat atitudine fată de aceste anomalii de comportament antisocial si asta il deranjeaza pe Shafrir.
“Ceea ce nu înțeleg nicidecum este că astăzi, în sec. XXI, după ce o treime a poporului evreu a pierit în Holocaust și cam jumătate din populația evreiască a lumii trăiește în Israel, mai există oameni care cred în aceste aiureli și le promovează.”
Asa se amageste Shafrir că ne poate amăgi pe noi si că actele de genocid cat si alte acte criminale exersate de evrei de-a lungul istoriei pot fi considerate prostii si că evreii sunt un popor corect, cinstit, onorabil, prietenos si iubitor de oameni,
deschis.

De Prof. Asher Shafrir – @ https://www.evrei.ro/protocoalele-inteleptilor-din-sion
Articol insertat critic de CD
Sursa: IonCoja.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.