Protestul taximetristilor, cu conotatie locala la Brasov

Protestul taximetristilor, cu conotatie locala la Brasov

0 230

Peste 150 de taximetristi brasoveni au protestat?ieri in jurul orelor pranzului, impotriva noi legislatii care ii priveste in mod direct, respectiv Legea 92/2007, blocand pentru o perioada de cateva minute circulatia pe strada principala din centrului Brasovului, Bulevardul Eroilor. Protestul lor a fost declansat la nivel national, in 33 dintre orasele tarii fiind programate manifestari de protest.


Taximetristii, de la divese firme de taxi brasovene, dar si independenti, au blocat practic, pentru cateva minute, traficul de pe Bulevardul Eroilor in preajma sediului Institutiei Prefectului. Ei au protestat impotriva unor articole ale Legii 92/2007, dar si a regulamentului de transport in comun in regim de taxi, stabilit prin hotarare de Consiliu Local in urma cu aproximativ o luna, prin care s-a decis culoarea alba a taximetrelor. „Sunt colegi care si-au luat masiniile in leasing, astfel incat, nefiind proprietari de drept a masinuilor nu isi pot vopsi autoturismele cum vor unii”, spune unul dintre taximetristii brasoveni.


Reprezentantii Asociatiei Nationale a Patronatului Operatorilor de Transport in Regim de Taxi (ANPOTRT) au solicitat o intrevedere cu prefectul Brasovului. In jurul orelor 13.00, prefectul Aurelian Leonard Danu i-a premit, pentru a le asculta pasurile, intr-una dintre saliile de protocol ale Prefecturii.


Danu le-a promis taximetristilor ca se va ocupa de problema lor in urmatoarele saptamani, timp in care departamentele de specialitate vor analiza in ce modalitate s-.au incalcat anumite drepturi ale taximetristilor si daca se respecta Legea Taximtriei (Legea 38). De asemnea, prefectul a promnis ca va transmite la Guvern solicitarile taximetristilor brassoveni si ca se va intalni cu acestia pentru a dezbate tema transportului comun in regim de taxi.


Taximetristii au amenintat ca vor ataca in contencios-administrativ hotararea CL Brasov prin care s-a stabilit regulamentul de practicare a taximetrie, dar nu inainte de a se aseza la masa tratativelor. Cererea lor, dar si protestul s-a axat insa pe Legea 92, care spun ei ii vor face „sclavi pe plantatiile” unor terte firme care vor castiga licitatiile organizate de Primarie, dar si ca isi vor pierde licentele de taximetristi valabile cinci ani.


Pe de alta parte, tinand cont ca ne aflam in plina campanie electorala, afisele de pe masinile taximetristilor brasovenmi cu un „NU” mare, invederat oricarui trecator, atesta vadite semne electorale pro-basesciene. Mai mult, autorizatia de la Primarie, al carui edil este democratul George Scipcaru, acordat in intervalul 12.00 si 13.00 aproba mitingul, dar nu si blocarea traficului prin centrul Brasovului.


Marius Ola

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.