Protestul ambulantierilor

Protestul ambulantierilor

0 196

23 ianuarie a fost ziua nemultumitilor din cadrul serviciilor de ambulanta. Angajatii acestor servicii din toata tara au protestat in semn de protest fata de ordinul ministrului Sanatatii potrivit caruia, de la 1 ianuarie, s-a interzis folosirea Daciilor vechi, care asigurau urgentele de gradul 2 si 3. In acest moment, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate deconteaza doar interventiile la urgenta de gradul 1 si 2 si benzina.


Ambulantierii cer anularea ordinului respectiv, innoirea parcului auto si cresterea numarului serviciilor de urgenta acordate de personalul de pe ambulanta. In memoriile adresate autoritatilor, sindicalistii spun ca daca in cursul acestei saptamani nu se iau decizii privind imbunatatirea serviciilor de ambulanta si a conditiilor de munca din acest sistem, saptamana viitoare vor declansa o greva de avertisment de 2 ore dupa care se va trece la declansarea grevei generale.


?


Si la Brasov…


Angajatii statiei de slavare din Brasov s-au strins si ei in curtea institutiei pentru a trage un semnal de alarma asupra starii tehnice precare in care se afla parcul auto. Liderul sindical al Serviciului de Ambulanta Brasov, Rares Cristea, spune ca protestatarii sunt nemultumiti si din cauza discriminarii financiare. Ei au scris o scrisoare de protest care a fost prezentata factorilor decizionali. Liderul sindical spune ca nu se vor mai putea efectua serviciile de medicina prespitaliceasca, in cazul in care Guvernul nu va dota statia din Brasov.


?


La Brasov va fi infiintat un serviciu municipal de ambulanta


Concomitent cu protestul ambulantierilor, primarul George Scripcaru a anuntat ca va fi infiintat un serviciu municipal de ambulanta, independent de cel subordonat Ministerului Sanatatii Publice, care se va afla in subordinea Consiliului Local Brasov. Primarul intentioneaza infiintarea serviciului pana la sfarsitul acestui an, dupa ce primaria va achizitiona in acest scop 10 ambulante. Noile ambulante vor deservi strict municipiul Brasov, degrevand actualul serviciu de ambulanta de solicitarile din judet.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.