Protestele studentilor: le aude cineva?

Protestele studentilor: le aude cineva?

0 62

Grupul de studenti care aocupat un amfiteatru din Facultatea de Istorie a UniversitatiiBucuresti a formulat un set de revendicari.
Studentii si-au extins protestul de tip american in noua centre universitare. Ei au ocupat facultatile pentru a dezbate cele mai importante probleme ale Educatiei impreuna cu profesorii lor.
Studentii s-au solidarizat cu colegiilor de la Facultatea de Istorie, pentru a cere programe universitare noi, admiterea pe baza de examen a celor care termina liceul, dar si aprobarea urgenta a Statutului Studentului de catre ministrul Educatiei.
Studentii cer respectarea Pactului National pentru educatie, unde se specifica acordarea a minimum 6% din PIB pentru educatie si a minimum 1% pentru cercetare.
Studentii doresc participarea studentilor la sedinteleConsiliulu iFacultatiisi ale Senatului Universitatii, precum si accesul la programele cu subiectele ce urmeaza a fi dezbatute si la stenogramele sedintelor.
Se pare ca masura de facilitare a admitere in facultati a tuturor absolventilor de scoala generala este acum restrictionata de cerintele studentilor care doresc introducerea admiterii pe baza de examen (proiect, proba practica, etc) pentru toate cele trei forme de invatamant (zi, frecventa redusa, invatamant la distanta).
Studentii bucuresteni doresc ca Biblioteca Centrala Universitarasa fie deschisa pe timpul noptii.
Reprezentantii studentilor vor sa atraga atentia si asupra modului in care conducerea universitatilor incearca sa impinga miscarea studenteasca spre obedienta, atunci cand studentii aduc acuze incomode liderilor politici, asa cum s-a intamplat la Facultatea de Istorie din Bucuresti.
UNSR informeaza ca sprijina comunitatea universitara in demersurile care privesc actiunile de militare pentru unbuget al educatiei de cel putin 6%, asa cum s-a stipulat in Pactul National Pentru Educatie din anul 2008.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.