Proteste sindicale

Proteste sindicale

0 58

Astazi incep mari proteste sindicale, atat in Capitala, cat si in tara.
Cele cinci mari confederatii sindicale din Romania, vazand ca discutiile cu cei in drept vizand nivelul de trai nu au dus la niciun rezultat pozitiv, au decis sa treaca la proteste in strada.
Astfel, astazi vor incepe pichetari ale ministerelor Muncii si Finantelor, iar in tara vor fi pichetate prefecturile si alte institutii implicate. Aceste pichetari si proteste se vor intinde pe o perioada nedefinita, mai bine zis pana la satisfacerea revendicarilor.
Liderii sindicalisti au declarat drept scop al protestelor marirea salariului minim pe economie la 540 lei/luna incepand cu 1 iulie, iar daca acest lucru nu se va implini, vor fi pretinsi 600 lei/luna.
Aceste proteste se incadreaza in actiunile provocate de marile scumpiri din aceasta vara, cu prognoze sumbre in continuare.
Tot de proteste vor incepe sa se ocupe si minerii din Valea Jiului si din bazinul Olteniei, insa abia de la 15 iulie.Protestele minerilor sunt provocate de teama ca mineritul, la noi, va dispare, ca rezultat al politicilor in aceasta directie a guvernantilor dinultimii ani
Disparitia mineritului nu are drept cauze epuizarea stocurilor de carbune din zacaminte, ci este provocata artificial de cei care au condus tara in ultimii 10-15 ani, dupa cum declara liderii minerilor. In ritmul in care se inchid minele, in curand nici cei 20.000 de mineri ramasi in activitate nu vor mai avea de lucru.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.