Protestatarul Botorog va fi mutat din fata Pefecturii

Protestatarul Botorog va fi mutat din fata Pefecturii

0 61

Membrii Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica (ATOP) Brasov vor sa-l indeparteze pe cel mai longeviv „protestatar al orasului”, Gheorghe Botorog, din fata Prefecturii.


Botorog isi desfasoara actiunile de protest de trei ani si jumatate, reclamand conducerea municipalitatii ca i-a confiscat cinci vaci si noua capre, gasite de gardieni la pascut in Centrul Civic.


Deoarece nu a putut face dovada proprietatii asupra animalelor, acestea au fost sacrificate, iar carnea a fost valorificata la Cantina de Ajutor Social.


?


Dupa sedinta de ieri a membrilor ATOP, potrivit declaratiilor consilierului judetean Vasile Ungureanu „nimeni nu poate nega dreptul lui Botorog la libera exprimare, dar locatia este improprie si ii vom cauta, impreuna cu reprezentantii Primariei Brasov, un alt loc vizibil, de unde sa-si poata exprima punctul de vedere in public”.


Reprezentantii ATOP Brasov mai trebuie sa solutioneze si plangerea formulata de protestatar impotriva fortelor de ordine. „Sustine ca a fost bruscat si ca i s-au confiscat pancardele. In schimb, politistii ne-au anuntat ca i-au deschis dosar penal pentru tulburarea ordinii publice”, a precizat Ungureanu.


?


Marius Ola

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.