Protest pentru un microbuz scolar !

Protest pentru un microbuz scolar !

0 113

Protest pentru un microbuz scolar !
Parintii celor 35 de elevi de gimnaziu de la scoala generala din comuna Lunca Ilvei, judetul Bistrita-Nasaud, s-au adunat, marti dimineata, in curtea unitatii de invatamant, pentru a protesta fata de faptul ca scolii nu i-a fost repartizat niciun microbuz scolar.
Parintii spun ca nu isi vor mai lasa copiii sa mearga la scoala, daca nu se rezolva aceasta problema, deoarece elevii sunt nevoiti sa parcurga, zilnic, intre patru si opt kilometri pe jos.
Protestul este sustinut si de primarul comunei Lunca Ilvei, Flaviu Lupsan, care nu intelege de ce localitatea sa nu a fost prinsa in programul de repartizare a celor 28 de microbuze scolare care vor ajunge in judet in acest an.
”Nu stiu nimic de protest, trebuie sa iau legatura cu directorul scolii de acolo. Nu am cum sa le dau unul din cele 28 de microbuze lor, pentru ca sunt venite prin ordin de ministru, cu adresa precisa. Eventual, sa faca o cerere si sa cer suplimentarea cu un microbus”, a declarat seful Inspectoratului Scolar Judetean Bistrita-Nasaud, Mihai Muresan.
In opinia lui Muresan, parintii nu ar trebui sa ia masura extrema de a nu-si mai trimite copiii la scoala, deoarece acestia vor fi pusi absenti si vor suporta consecintele.
Dintre cele 28 de microbuze scolare, promise de minister, doar patru au ajuns, pana la aceasta data, in judetul Bistrita-Nasaud. Microbuzele vor fi repartizate scolilor din localitatile Bistrita, Rebrisoara, Chiochis, Sieu, Nimigea, Caianu Mic, Telciu, Mariselu, Silivasu de Campie, Teaca, Milas, Spermezeu, Matei, Negrilesti, Sant, Parva, Cetate, Ilva Mica, Magura Ilvei, Ciceu Mihaiesti, Reteag, Bistrita Bargaului, Romuli, Feldru, Rebra, Uriu, Livezile si Sangeorz-Bai.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.