Protest pentru libertate

Protest pentru libertate

0 251

Doua zile la rand, aproximativ 45 de detinuti de la Sectia de arestati preventiv a Penitenciarului Codlea, au refuzat, sa ia masa de pranz, in semn de protest fata de intarzirea intrarii in vigoare a proiectului de gratiere colectiva.


Daca proiectul de gratiere colectiva ar intra in vigoare, ar duce la eliberarea a 10.000 de detinuti din toata tara cu pedepse de pana la cinci ani. Initiatorul acestuia, deputatul PRM Nati Meir, si-a anuntat vizita la Penitenciarul din Codlea in cursul zilei de vineri.


„Am primit multe telefoane de la detinutii de la Codlea. Vineri voi ajunge la Penitenciarul Codlea la ora 13.00”, a spus deputatul. Protestul detinutilor a inceput inca de miercuri, cand 29 de detinuti au refuzat masa de pranz timp de o ora, dar ulterior au acceptat sa manance. Joi dimineata, dupa ce au luat micul dejun, detinutii au inceput din nou sa protesteze batand cu linguri, furculite, tigai si alte obiecte in gratiile celulelor cerand ca deputatul PRM sa vina la Codlea.


Protestatarii nu au insa sentinte definitive, fiind arestati preventiv, astfel ca proiectul este posibil sa nu ii influenteze pe unii dintre ei nici daca va fi aprobat de Parlament.


?

In Penitenciarul Codlea sunt in prezent 990 de detinuti din care, 105 arestati preventiv pentru furturi, talharii, omor, omor deosebit de grav.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.