Protest la sediul Ministerului Transporturilor susținut de locuitori ai comunelor Hărman, din...

Protest la sediul Ministerului Transporturilor susținut de locuitori ai comunelor Hărman, din judeţul Braşov şi Ilieni, din judeţul Covasna

0 32

Mai mulţi locuitori ai comunelor Hărman din judeţul Braşov şi Ilieni din judeţul Covasna, protestează astăzi la sediul Ministerului Transporturilor, nemulţumiţi de traseul propus al autostrăzii A13 Braşov – Bacău. Ei sunt contra proiectării defectuase a autostrăzii A13 Brașov – Bacău, pe tronsonul Brașov – Sfântu Gheorghe și protestează împotriva refuzului CNAIR SA de a participa la un dialog constructiv pe aceasta temă.
Asta pentru că, potrivit traseului, autostrada va fi extrem de aproape de multe dintre locuinţele oamenilor sau chiar pe terenurile lor, atât din Hărman, Podul Olt, sau Dobolii de Jos. Şi locuitori ai comunei Hărman sunt nemulţumiţi de situaţie, iar primarul susţine că studiile făcute până acum pentru proiect, nu au fost verificate şi în teren de specialişti. Reprezentanţii CNAIR, susţin faptul că orice proiect de acest fel, este unul discutat la nivelul fiecărei adiministraţii şi că, traseul autostrăzii A13 nu a făcut excepţie de la regulă.
Reamintim faptul că de la sfârșitului lunii ianuarie 2022, locuitorii acestor două comunităti au semnalat, la toate forurile naționale și internaționale, nereguli grave în proiectarea acestei autostrăzi.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.