Protest anti-mască în Piața Universității. „Copiii noștri nu-s cobaii voștri”…

Protest anti-mască în Piața Universității. „Copiii noștri nu-s cobaii voștri”…

0 79

Mai multe sute (după alte surse mai multe mii) de persoane au protestat, sâmbătă, în Piața Universității din Capitală, față de măsurile luate de autorități în școli.
Manifestanții nu sunt de acord cu obligativitatea purtării măștii de protecție de către elevi la școală.
În principal s-a scandat:

* „Libertate!”,
* „Jos dictatura!”,
* „Scoala nu e puscarie!”
* „Copiii noștri nu-s cobaii voștri!”

Breaking News. Răscoală în Piața Universității: Nu vrem botnițe! |  Evenimentul Zilei

Protestatarii susțin că purtarea măștii la școală este „o reeducare forțată a tinerelor generații, o reeducare de tip comunist sau nazist”.
„Cerem ca învățământul românesc să fie liber, cerem anularea stării de alertă, iar copiii noștri să nu poarte măști la cursuri”, a spus un protestatar.„Copiii sunt dresați și condiționați ca animalele. Acesta este noul program Școala Altfel: în cușcă și cu botniță”, au spus aceștia.
Printre participanții la protest se numără și regizorul Cristi Puiu și actrița Carmen Tănase, relatează Digi24.
Regizorul Cristi Puiu a fost luna trecută protagonistul unui incident la TIFF, când a avut un discurs controversat împotriva măștilor de protecție.
Mulți dintre protestatarii nu au purtat măști și au steaguri tricolore.

Protest anti-masca la Universitate

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Georgian Enache, a declarat pentru Mediafax că protestul din Piața Universității a fost organizat în mediul online, prin rețelele de socializare.

Pe pancarte s-au vazut mesaje precum:

* „Jos botnița!
* „Jos labele de pe copiii noștri”,
* „Nu vă credem”!

* „Copiii au dreptul sa respire la scoala!”,
* „Jos Iohannis”,
* „Noi suntem poporul”,

* „Masca protejează producătorul, nu copii”!
* „Unități, luptă, copiii apărăm!”.

La protestul față de purtarea măștilor de către elevi în școli s-a mai scandat: ”Demisia”, ”Trădătorii”, ”Criminalii”, ”Rușine să vă fie”, ”Jos Iohannis”, ”Noi suntem poporul”, ”Unități, luptă, copiii apărăm” „Libertate”, „Respir, gândesc, liber trăiesc”, „Toate partidele, aceeași mizerie”, „Jos dictatura”, ”Hoții”.

Mitinguri similare sunt programate în mai multe orașe. In Bucuresti, protestul intitulat „Scoala nu e puscarie!” se desfasoara in Piata Universitatii, iar participantii spera sa se stranga peste 20.000 de persoane. La Oradea protestul s-a desfîșurat pe platoul Casei de cultura a sindicatelor. Proteste similare au fost anuntate si în alte localități(inclusiv Brasov), potrivit postarilor care circula pe mai multe site-uri de socializare. Utilizatorii distribuie mesaje precum „Stop masca!” sau „Copiii au dreptul sa respire la scoala!”.
In mediul online au aparut mai multe grupuri care se impotrivesc vehement masurilor sanitare stabilite de autoritati.
Una dintre comunitatile care a aparut pe Facebook se numeste „Fara Botnita” si publica mesaje prin care indeamna la nepurtarea mastii de protectie in spatiile publice, contrar reglementarilor in vigoare, potrivit ziare.com. In plus, mai multe persoane se fotografiaza fara masca in locuri in care aceasta este obligatorie, precum magazine sau piete.
Membrii comunitatii publica si distribuie mesaje precum „Cand credeti ca se va opri acest chin: purtare de masca, Covid-19?” sau redau experiente personale in care sustin ca mai multi copii ar fi lesinat la scoala din cauza mastii de protectie sau ca purtarea mastii de protectie le-ar provoca o senzatie de asfixiere.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.