Protecția Consumatorilor și-a îndreptat atenția spre agenții economici care comercializează măști

Protecția Consumatorilor și-a îndreptat atenția spre agenții economici care comercializează măști

0 94

În perioada 02-23.11.2020 Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor  Brașov a desfășurat peste 30 de acțiuni de control la agenții economici care comercializează măști. Au fost descoperite numeroase abateri: produse neconforme, contrafăcute, fără informări în limba română, cu lipsa informațiilor obligatorii, suspiciuni de aplicare în fals a marcajului „CE”, etc.

Au fost aplicate sancțiuni în valoare de peste 119000lei și au fost oprite de la comercializare produse neconforme în valoare de aproximativ 356000 lei.

,,Vom continua această tematică atât timp cât va fi necesar. Rog agenții economici care importă și pun în vânzare măști, să se asigure că produsele comercializate sunt conforme și trebuie să aibă o atenție sporită, dacă importul provine din țări asiatice.

Readuc aminte tuturor, oportunitatea oferită de Guvernul României, prin intermediul ANPC, de a beneficia de consiliere gratuită!

NU cumpărați masti din locuri neautorizate!

NU cumpărați masti daca prezintă neconformitati!

NU cumpărați masti daca nu au traducerea în limba romana!

NU cumpărați masti daca ambalajul este deteriorat!

NU cumpărați masti daca simbolul „CE” prezintă suspiciuni (alt scris, etc)!

NU cumpărați masti care sunt suspect de ieftine!”a precizat pe pagina sa de facebook Sorin Claudiu Susanu, șeful CRPC Brașov

D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.