Prostocratii Romaniei!

Prostocratii Romaniei!

1 425

”În loc să avem parte de mai puţini impostori şi nepricepuţi, numărul lor creşte văzând cu ochii. Cei mai periculoşi sunt cei din fruntea ţării şi a instituţiilor publice. Dominaţia incompetenţilor se consolidează pe baze politice. Cu fiecare decizie, România devine mai confuză, mai lipsită de coerenţă şi de direcţie. Oamenii promovaţi de PNL şi de USR ilustrează trecerea la prostocraţie ca tendinţă dominantă în politica românească. Pista de cursă lungă a impostorilor începe de la lipitul afişelor şi mobilizările la mitinguri şi sfârşeşte prin conducerea neprofesionistă a României”.
Rîndurile de mai sus aparțin reputatului gazetar Cornel Nistorescu și sunt desprinse dintr-o carte de excepție apărută ieri pe piață și care urmează curînd să aibă și o lansare oficială: ”Trecerea la prostocrație”, cu subtitlul ”Publicistică în starea de alarmă”. O carte reunind texte atent selectate de Octavian Știreanu și scrise de autori de calibru, de la Radu Călin Cristea, Ioan Buduca și Adrian Severin pînă la Andrei Marga ori episcopul Ignatie al Hușilor. Texte oglindind starea tristă a României actuale, o țară care se predă treptat prostocrației, conform termenului lansat la apă cîndva de filosoful Andrei Marga.

Și mai scrie Nistorescu:
”Apartenenţa la partide sau la servicii secrete este mai importantă decât parcursul profesional şi performanţa personală. succesiunea proştilor şi a nepricepuţilor, a inculţilor şi a sfertodocţilor face modă şi paralizează orice aspiraţie. Numirile scandaloase din ultimii 4-5 ani sunt cazuri unice ale
promovării prostiei dublată de trufie. Nu mai rămîne decît instalarea cu forţa a unor analfabeţi la Academia Română sau în fruntea universităţilor de tradiţie. Nu suntem prea departe, iar pericolul este enorm. Toate sunt consecinţe ale politicii şi democraţiei înţelese şi practicate pe dos.
„O mai rudimentară înţelegere a politicii pe aceste meleaguri şi cu efecte întinse nu a fost de la stalinism încoace”, afirmă Andrei Marga în „Trecerea la prostocraţie”, un eseu publicat în Cotidianul şi devenit referinţă în analiza eşecurilor din ţara noastră în aceşti ani. Tot Andrei Marga afirma în faimosul său articol că „În România actuală, s-a intrat într-un cerc vicios: inşi incapabilise agită şi „aleg” un ins depăşit de funcţie, care, la rândul său, abuzează de Constituţie şi de instituţii şi dă funcţii neisprăviţilor, care trompetează cât de „bun guvern” sunt, în vreme ce ţara nu a realizat cu ei decât pierderi! Din nefericire, la această oră, aici prostocraţia a ajuns sistem.

Prostocraţia a devenit sistem, surogat de politică, fenomen, putere de stat, dar şi frână periculoasă în evoluţia societăţii româneşti. De la imbecilii propulsaţi de PsD până la domnişoarele de umplutură propulsate de actuala Coaliţie PNL-UsR se întind batalioanele trimise de partide să conducă
ţara. să profite de ea, nu să o conducă pe căile progresului!
În toţi aceşti ani, Cotidianul a scris continuu şi fără milă despre fenomen. Noi am semnalat practicile instalate cu putere de regulă, abuzurile, gafele,incoerenţa,nepăsarea faţă de valorile româneşti şi faţă de istorie, mimetismul ieftin la curentele politice importate. să nu zică unii că n-au ştiut.
Am făcut bătături de la relatarea cazurilor şi de la descrierea lor. Răspunsul a fost acelaşi. O şi mai puternică promovare a proştilor în poziţii de decizie. Proşti la şcoală, proşti în universităţi necunoscute, proşti în deciziile pentru ţară şi aroganţi în orice raport dat electoratului.
Pentru a nu lăsa demersurile noastre să se risipească pe internet, reunim în acest volum cele mai dureroase semnale trase de jurnaliştii şi colaboratorii redacţiei Cotidianul. Materialele se constituie într-un dosar al acuzării publice, într-un document grăitor al efectelor generate de trecerea la
prostocraţie.

România de azi îşi înfruntă cu greu valul de neîncredere şi eşecuri. Trista operă a celor care au condus-o şi încă mai se mai agaţă la cârma ei se regăseşte în aceste pagini în tot dramatismul ei.
Cu acest inventar riguros al strâmbătăţii lumii noastre politice ar putea începe o reconstrucţie. Editarea volumului ”Trecerea la prostocraţie” de către redacţia Cotidianul îşi propune să se constituie ca o primă cărămidă a unui demers civic de apărare şi de invitaţie la renaştere” mai scrie jurnalistul. (B.T.I.)

Sursa: Inpolitics.ro

COMENTARII

  1. Și cu ce erau mai deștepte animalele împuțite de Draknea, Bălălău, Nichipercea, Mitralieră, Veorica….?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.