Promovarea turistica a Brasovului – finantata din bani europeni

Promovarea turistica a Brasovului – finantata din bani europeni

0 71

Zona Metropolitana Brasov a intrat in vizorul guvernantilor care se straduiesc sa-i dea o fata europeana, caci, vorba ceea, am intrat in Uniune. Astfel, ministresa Elena Udrea, aflata intr-o vizita de serviciu in localitatea brasoveana Rasnov s-a apucat ieri sa dea si cu subsemnata pentru nu mai putin de patru localitati din judetul Brasov si Agentia Metropolitana Brasov.
Astfel, au fost realizate cinci contracte de finantare prin Programul Operational Regional. Este vorba de programe de promovare turistica adresate localitatilor Brasov, Sacele, Bran si Fundata, precum si despre Agentia Metropolitana Brasov.
Contractele „Legendele Tarii Barsei. Promovarea potentialului turistic al Tarii Barsei”, „Turismul sacelean – potential de dezvoltare regionala”, „Promovarea traditiilor si obiceiurilor din zona Bran”, „Brasovul – Centrul turismului romanesc” si „Dezvoltarea si consolidarea turismului in comuna Fundata” au o valoare totala de 4.970.883 lei.
Dupa semnarea acestor contracte, ministrul Udrea va participa la Adunarea Generala a Comitetului de Organizare pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European 2013, precum si la inaugurarea pistei de biatlon din localitate – obiectiv finantat de MDRT.
Reprezentantii B.E.I. analizeaza la Brasov oportunitatea utilizarii in Romania a Fondurilor de Dezvoltare Urbana de tip „Jessica”.
Zona Metropolitana Brasov a fost aleasa ca zona pilot pentru analiza oportunitatii crearii instrumentului financiar „Jessica” in Romania, dupa ce, in prealabil, au fost studiate modele de buna practica din alte regiuni si state europene.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.